Meclis'te ilk bombanın atıldığı yere dikilecek anıtın hazırlıkları başlıyor

Düzenleyen:
Meclis'te ilk bombanın atıldığı yere dikilecek anıtın hazırlıkları başlıyor

GÜNDEM Haberleri

Meclis Başkanlık Divanı, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde ilk bombanın atıldığı bahçeye, 15 Temmuz Anıtı dikilmesi ile ilgili hazırlık çalışması yapılması konusunda TBMM Başkanlığına yetki verdi.

Meclis Başkanlık Divanı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı.Alınan bilgiye göre, toplantıda, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlayan ve devam eden yenileme çalışmaları hakkında sunum yaptı.Başkanlık Divanı, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde ilk bombanın atıldığı bahçeye, 15 Temmuz Anıtı dikilmesi ile ilgili hazırlık çalışması yapılması konusunda TBMM Başkanlığına yetki verdi.Anıt ile ilgili 6-7 tane taslak anıt bulunuyor. Anıtla ilgili ön hazırlık çalışması tamamlandıktan sonra, bu çalışma Başkanlık Divanına sunulacak ve bahçeye hangi anıtın dikileceğine Divan karar verecek.15 Temmuz Anıtı'nın ana figürü ayyıldız olacak ve üzerinde 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan 248 kişinin isimleri yer alacak.

Meclisin bütçesi görüşüldü

Başkanlık Divanında, Meclisin 2018 yılı bütçesi görüşülerek kabul edildi.Buna göre, TBMM'nin 2018 bütçesi, 2017'ye göre yüzde 27,9 artışla 1 milyar 255 milyon lira olacak. Bütçede, yıkılan halkla ilişkiler binalarının yerine yapılacak yeni hizmet binası için 152 milyon liralık kalem de yer alıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...