Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Böyle soğukkanlı cani yoktu!

Düzenleyen:
Böyle  soğukkanlı cani yoktu!

GÜNDEM Haberleri

Sanık er Kaya, mahkemede 15 Temmuz direnişinin simge mekânında yaşanan dehşeti anlattı.

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki olaylara ilişkin 135’i tutuklu 143 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması, sanık erlerin savunmasıyla devam etti. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki büyük salonda yapılan duruşmada, savunma yapan tutuklu sanık er Aykut Şafak Kaya, köprüye tankların geldiğini belirterek, şunları söyledi:
“İleriye baktığımda bir bayanın düştüğünü gördüm. Motosikletli biri tankın yanına doğru gitti. Ardından ‘canlı bomba’ bağırtılarını duydum. Ahmet Taştan, ‘ateş et’ emri verdi. Ateş edenler oldu ama hepsinin yüzü oraya doğru dönüktü. Motosikletli kişi düştü ardından onu kaldırıp oraya götürdüler. Tankın üstündeki Vedat Üsteğmen tanktan ateş etti, net gördüm. Ahmet Taştan ve İbrahim Gül (öldürülen astsubay) dolaşırken Taştan’ın yanına yanaşamıyorsun. Hayatımda bu kadar soğukkanlı, duygularından soyutlanmış bir cani görmedim, hiçbir şekilde soru soramadık.” 
Tutuksuz sanık er Özcan Oduncu da “Acil görev var” denilerek aracına çağrıldığını ifade ederek, “Halk, tepki gösteriyordu. Onlara zarar vermemek için elimden geleni yapıyordum. Binbaşı Gazi Odacı, havaya ateş açmaya başladı. Önümde beyaz bir araç ve içinde de çocuk vardı. Gazi Odacı, ‘Öndeki araca vur, yolu aç’ dedi. Ben de olabildiğince hızımı azaltmaya çalışarak öndeki araca yavaşça vurdum” diye konuştu.
BAŞKANLAR SİLİVRİ’DE
Silivri’de görülen duruşmayı 15 Temmuz şehitleri ve gazilerinin aileleri ve yakınları ile Ümraniye, Sancaktepe ve Pendik Belediye başkanları da izledi. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem yaptığı açıklamada “Özellikle milletimizin arzusu olan ağırlaştırılmış müebbet cezalarla, ‘vatana ihanet’ suçundan bu hainler yargılanacak, adalet yerini bulacak” dedi. Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ise bazı kişilerin davayı “tiyatro”ya çevirmek istediğini ama Türk yargısına da milletin duyarlılığına da inandığını belirtti. Şahin, “Millet olarak sabırlıyız. Adaletin yerine geleceğine de inanıyoruz” diye konuştu. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da “Ne kadar inkâr ederse etsinler, hadise apaçık ortadadır” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...