Kara Harp Okulu davasında 164 sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

Düzenleyen:
Kara Harp Okulu davasında 164 sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

GÜNDEM Haberleri

FETÖ'nün darbe girişimine katıldığı belirlenen 156'sı Kara Harp Okulu kursiyeri, 8'i rütbeli 164 sanığın Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada, duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Tüm sanıkların, eylemlerine uyan "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesi istendi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe  girişimi sırasında Kara Harp Okulunda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında eski  sözleşmeli subay adaylarının da bulunduğu 164 kişinin yargılanmasına devam  edildi. 

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları  Kampüsü'ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmada savcı mütalasını verdi.  Savcı, 156'sı Kara Harp Okulu  kursiyeri, 8'i rütbeli 164 sanığın tamamına eylemlerine uyan "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis  cezasıyla ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesi istendi.

164 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün darbe girişimi  sırasında Kara Harp Okulunda subaylık eğitimi gören askeri personelin Genelkurmay  Başkanlığı karargahına helikopterlerle nakledildiği belirtildi. Sanıkların, "sivil halk katliamı yapmak için Genelkurmay Başkanlığına  götürüldüğü ancak kursiyerlerin kullandığı eğitim tüfeklerine karargahtaki  mühimmatların uymadığı" kaydedilen iddianamede, "Ankara'da topluca, aceleyle ve  teçhizatlı olarak kışladan çıkmanın ancak askeri bir darbe sırasında mümkün  olduğunu her mantıklı kişinin bilebileceği" vurgulandı.   Sanıklardan Muhammed Veli Karaboğa ve İsmail Tunç'un üst aramasında  birer, Sedat Ayvaz'ın okuldaki odasında 2, Murat Orbay'ın Tandoğan Orduevi'ndeki  eşyaları arasında bir ABD doları bulunduğu bildirilen iddianamede, 37 sanığın ise  ByLock kullandığı, bir kısmının da anne, baba ya da kardeşlerinin bu programın  kullanıcısı olduğunun belirlendiğine yer verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...