'Darbeci hainler tanktan binaya top atışı yaptı'

Düzenleyen:
'Darbeci hainler tanktan binaya top atışı yaptı'

GÜNDEM Haberleri

İhanet gecesi köprüde yaşananları anlatan tutuklu er, FETÖ’cü binbaşının tankın içindeki askere ateş emri verdiğini belirterek, “Biri bize ateş edilen binaya doğru, biri de gişelerin olduğu yerdeki TOMA’ya yapıldı” dedi.

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki olaylara ilişkin 135’i tutuklu 143 sanığın yargılandığı dava, sanıkların savunmasıyla devam etti. Silivri’deki görülen 4. duruşmada savunma yapan tutuklu sanık er İbrahim Sezer, Kuleli Askeri Lisesi’nde görevli olduğunu ve maktul Astsubay İbrahim Gül’ün gözetiminde mühimmat aldıklarını söyledi. Askeri araçlara bindirilerek Boğaziçi Köprüsü’ne (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) getirildiklerini anlatan Sezer, köprüde silah sesleri duyduğunu, kendisinin ise havaya ateş açtığını aktararak, şunları söyledi:  “Bir süre sonra 3 tank ve 2 ZPT geldi, namlularını Asya Yakası’na doğru çevirdiler. Ahmet Taştan ve Vedat Yıldız, halka silah doğrulttu. Bir kadına doğru ateş açtılar. Kadının yere yığıldığını gördüm. Motosikletli biri aramızdan geçerek ilerlemeye başladı. Ahmet Taştan’ın bu kişiye silah doğrulttuğunu, ateş ettiğini ve adamın yere düştüğünü gördüm. Ahmet Taştan, bu adamın yerde kalmasını söyledi. Köprüde öldürülen er Kurtuluş Kaya’nın yerde yattığını gördüm. Kurtuluş, başından vurulmuş can çekişiyordu. Sabaha doğru da öldüğünü duydum. Ona herhangi bir müdahalede bulunamadım, çünkü sağlık bilgim yoktu. Turgay Ödemiş (sanık), Mustafa Çelik (öldürüldü) ve İbrahim Gül (öldürüldü) köprünün bir kenarında oturuyorlardı. Askerler de havaya ateş ediyordu. Ahmet Binbaşı, tankın içindeki askere ateş emri verdi. Biri bize ateş edilen binaya doğru, biri de gişelerin olduğu yerdeki TOMA’ya yapıldı. Sonra bir kez daha top ateşi atıldı fakat nereye isabet ettiğini görmedim. Sabaha karşı Ahmet Binbaşı, ‘Teslim oluyoruz.’ diye bağırdı. Halk tepki göstererek yanımıza geldi, polis otobüsüne koşarak sığınmaya çalıştım.”
 “O GECE ASLAN KESİLEN BU KİŞİLER...”
Erlerle askeri öğrencilerin darbe girişiminden haberdar olmadıklarını ileri süren Sezer, “Komutanlarımız sürekli ateş emri veriyordu. O gece aslan kesilen bu kişiler, bugün bir şey bilmediğini beyan ediyorlar. Kamera görüntüleri olmazsa bu hainler onlara biz erlerle öğrencilerin emir verdiklerini söylerlerdi, hiçbir er kendi kendine hareket etmemiştir” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...