Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD tarafında bilgi eksikliği var

Düzenleyen:
ABD tarafında bilgi eksikliği var

GÜNDEM Haberleri

ABD ile vize krizine neden olan konsolosluk çalışanı Metin Topuz’un avukatları ile görüştürülmediği iddiasını hükûmet yetkilileri sert bir dille yalanladı.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD ile yaşanan krize değindi. FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un avukatıyla görüştürülmediği iddialarının sorulması üzerine Gül şunları söyledi: Türkiye, bir hukuk devleti. Türkiye’de yargı hukuk çerçevesinde görevini ifa ediyor. Avukatlarla konsolosluk görevlisinin görüştürülmemesi diye bir iddianın kabulü mümkün değil. Soruşturmanın her aşamasında avukatı hazır bulunmuştur. Görüşme izin verilmediği için değil böyle bir talep olmadığındandır. Herhangi bir başvuru başsavcılığa yapılmamıştır konsolosluk görevlisi tarafından... Yapılan başvuru neticesinde cuma günü görüşme olacak.
Gül’e konsolosluk çalışanı başka bir ismin ifadeye çağrılması da soruldu. Konuyla ilgili gerekli açıklamaların İstanbul Başsavcılığı’nca yapıldığını hatırlatan Gül, şunları kaydetti: O açıklamalar dikkate alınmalı. Başka tarafların açıklama yetkisi yok. Savcılık açıklamasında bir kişiye daha ifade çağrısı yapıldığı bildirildi. O kişinin ifade vermeye gittiğine ilişkin bir bilgi ulaşmadı. Herkes hukuk sürecine saygılı olsun. Her türlü savunma hakkı kutsaldır. Yasalar çerçevesinde sağlanmaktadır. Büyükelçinin basın üzerinden konuyu farklı bir yere çekmeye çalıştığı açık.
Aynı konuda benzer açıklama yapan Hükûmet Sözcüsü Bekir Bozdağ konsolosluk çalışanının avukatları ile görüştürülmediği iddiasının doğru olmadığını söyledi. Bozdağ “ABD tarafında bir bilgi eksikliği veya yanlış bilgi olduğunu tahmin ediyorum. Tutuklu konsolosluk çalışanın ailesi ya da avukatıyla görüşmesinde bir engel yoktur. ABD çalışanının ifadeleri avukatı huzurunda alınmıştır” ifadelerini kullandı.

 

ABD: TANSİYON DÜŞMELİ 
Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Nauert, “Beklentimiz tansiyonun düşmesi. Türkiye, ABD ile arasında mesafe koymamalı. Tutuklunun avukatlarıyla görüştürülmesini bekliyoruz” dedi. Sözcü Nauert, Çavuşoğlu-Tillerson görüşmesinde tutuklu rahibin de konuşulduğunu bildirdi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...