Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mavi listedeki terörist öldürüldü

Düzenleyen:
Mavi listedeki terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

TSK, Mardin'in Kızıltepe ilçesi kırsalında 21 Eylül'de düzenlenen hava harekâtında öldürülen 6 teröristten birinin mavi listede aranan Rubar Quser kod adlı Şerif Başboğa olduğunu duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Mardin'in Kızıltepe kırsalında 21 Eylül'de icra edilen hava harekâtında etkisiz hâle getirilen 6 teröristten birinin mavi listede aranan Rubar Quser kod adlı Şerif Başboğa olduğunun tespit edildiğini açıkladı. 

TSK’dan yapılan açıklamada, Mardin'in Kızıltepe kırsalında 21 Eylül tarihinde icra edilen hava harekâtında etkisiz hâle getirilen 6 teröristten birinin mavi listede aranan Rubar Quser kod adlı Şerif Başboğa olduğu belirtildi. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde devam eden operasyonda ise iki el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi. Diyarbakır’ın Hani ve Kocaköy ilçelerinde devam eden operasyonda bir adet av tüfeği, 6 bin 500 kök kenevir bitkisi, 50 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirilirken, işbirlikçi olduğu tespit edilen bir şahıs yakalandı.

Siirt’in Pervari ilçesinde su hattının bakım onarım işini yapan bir iş makinesinin el yapımı patlayıcıya basması sonucu meydana gelen patlamada iş makinesi operatörü olan sivil bir vatandaş yaralandı. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında 3 adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.
Güvenlik güçlerince icra edilen aramalarda Mardin’in Midyat ilçesinde 1 adet havan mühimmatı, 500 gram amonyum nitrat ve muhtelif yaşam malzemesi, Mazıdağı ilçesinde ise 100 metre kablo ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzemeler ele geçirildi. Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen adli aramada, iki bina içerisinde 45 adet tüp, 4 adet telsiz ele geçirildi ve bir işbirlikçi şahıs yakalandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...