OHAL ne zaman bitecek? (OHAL bitti mi, ne kadar sürecek)

Düzenleyen:
OHAL ne zaman bitecek? (OHAL bitti mi, ne kadar sürecek)

GÜNDEM Haberleri

FETÖ ile mücadele kapsamında daha etkin bir mücadele yürütmek için şimdiye kadar 4 kere OHAL ilan edilmişti. Peki OHAL ne zaman bitecek?

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 tarihindeki askeri darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından FETÖ ile mücadelenin daha etkin verilebilmesi için Olağanüstü Hal ( OHAL) ilan edilmişti. Peki OHAL ne zaman bitecek? İşte detaylar...

OHAL NE ZAMAN BİTECEK?

15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün gerçekleştirmek istediği askeri darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından örgütle bağlantılı kişi ve kurumlara yönelik operasyonlar başlamış ve aynı zamanda örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanan kişi ve kurumlara yönelik operasyonlar da yapılmıştı. Günümüzde hala devam eden FETÖ operasyonları kapsamında örgütle bağlantılı birçok kişi hakkında yasal işlem yapıldı ve halen de yapılmaya devam ediyor.

FETÖ ile bağlantılı kişilerin yargılanma sürecini hızlandırmak ve örgüt ile mücadeleyi daha etkin kılmak için 21 Temmuz 2016 tarihinde OHAL ilan edilmişti. OHAL'in ilan edilmesiyle birlikte örgütle mücadele ve yasal işlemler hızlandırılmıştı.

Ardından 19 Ocak 2017 tarihinde başlayacak şekilde ikinci kez 3 ay süreli OHAL ilan edilmiş ve ardından 19 Nisan Çarşamba günü saat 01:00'den geçerli olmak üzere üçüncü kez 3 ay süreli daha uzatılmıştı. Sonrasında 19 Temmuz 2017 Çarşamba gününden geçerli olmak üzere OHAL, dördüncü kez 3 ay süreyle uzatılmıştı.

Son olarak ise bugün AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yaptığı açıklamada OHAL'in beşinci kez uzatılmasının Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini belirtti.

Elitaş, yaptığı açıklamada "Tahmin ediyorum OHAL süresi 19 Ekim tarihinde sona eriyor. Onun için tezkerenin Salı veya Çarşamba günü TBMM'ye gelip görüşme ihtimalinin varlığını belirtmek istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...