Ankara'ya önemli iki telefon

Düzenleyen:
Ankara'ya önemli iki telefon

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki gelişmelere karşı aktif tavrının ardından bu akşam ilginç bir diplomasi trafiği yaşandı.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki İdlib'teki kontrol ve gözlem noktalarına asker intikalini yaptığını Genelkurmay aracılığıyla açıklaması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusal güvenlikle ilgili kararlılık vurgusu yaptığı sözlerinin ardından bu akşam yaşanan diplomasi trafiği dikkat çekti.Küresel çapta güvenlik ve ekonomiyle ilgili iki çok uluslu kuruluş olan NATO ve OECD'den, Ankara'ya telefon açıldı.

STOLBERG İLE ÇAVUŞOĞLU GÖRÜŞTÜ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bugün akşam saatlerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonla görüştü.Görüşmenin, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, çatışmasızlık bölgesi ilan edilen Suriye'nin İdlib kentine intikalinin ardından gerçekleşmesi dikkati çekti.

OECD'DEN DE TELEFON

Bu gece Ankara'ya küresel ekonominin önemli kuruluşu OECD'den de telefon geldi. OECD Genel Sekreteri Jose Angel Guria, Çavuşoğlu'nu telefonla aradı.

FİLİSTİN TELEFONU

Türkiye, Filistin'deki iç uzlaşma sürecine katkı veriyor. Bu bağlamda da bu gece iki önemli telefon görüymesi gerçekleşti. Çavuşoğlu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile telefonla konuştu. Çavuşoğlu, aynı zamanda Filistin Dışişleri Bakanı Riyar Al Maliki ile de görüştü.Mevlüt Çavuşoğlu, gece ayrıca Angola'da dışişleri bakanı olarak atanan Manuel Domingos Augusto'nu da telefonla arayarak tebrik etti.

.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...