Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Barzani’ye uygulanan yaptırım CHP’li Tanrıkulu'nu rahatsız etti

Düzenleyen:
Barzani’ye uygulanan yaptırım CHP’li Tanrıkulu'nu rahatsız etti

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin Kuzey Irak'a hava sahasını kapatma kararını alması Barzani'den önce Sezgin Tanrıkulu'nu rahatsız etti. CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, alınan kararı eleştirdi. Skandal açıklamalarda bulunan Tanrıkulu kararı, "diz çöktürme siyaseti" olarak nitelendirdi. Hükûmeti aldığı karardan vazgeçmeye davet etti.

 
Barzani yönetiminin gayrimeşru referandumunun ardından, Kuzey Irak'a yaptırımlar arka arkaya geldi. Son olarak Türk hava sahası Kuzey Irak'a kapatıldı.

Türkiye'nin aldığı bu karar sonrası Barzani yönetiminden önce Türkiye'ye ilk tepki CHP'den geldi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kararın yanlış olduğunu savundu.

Sosyal medya hesabından skandal açıklamalarda bulunan Tanrıkulu, gayrimeşru referandumla Irak'ı bölmeyi amaçlayan Barzani yönetimine karşı alınan kararı eleştirdi.

Türkiye'nin güvenliği için aldığı kararı, diz çöktürme siyaseti olarak nitelendirdi.

"Diz çöktürme, hizaya getirme siyasetiyle bugüne kadar hiç kimse sonuç almamıştır." ifadesini kullandı.

CHP'li vekil hükümeti aldığı karardan vazgeçmeye de çağırdı. "Kürtler, zulüm görmüştür ama diz çökmemiştir. Hiçbir biçimde sonuç alamazsınız. O siyaset tarzından hükümet vazgeçmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...