Prof. Dr. İbiş: Baykal'ın durumunda kötüye gidiş yok

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
Prof. Dr. İbiş: Baykal'ın durumunda kötüye gidiş yok

GÜNDEM Haberleri  / IHA

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “Deniz Bey’in durumu halen ciddiyetini koruyor. Bilinci kapalı, yaşamsal bulguları normal ve kontrol altında. Nörolojik bulguları da dün ile aynı. Kötüye gidiş bir durum yok” dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbiş, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesinde tedavi gören eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında hastane önünde açıklamada bulundu. 

Makine desteği olmadan da solunum olduğunu ancak yorulmaması için Baykal'a solunum desteğinin devam ettiğini kaydeden İbiş, “Deniz Bey’in durumu halen ciddiyetini koruyor. Bilinci kapalı, yaşamsal bulguları normal ve kontrol altında. Nörolojik bulguları da dün ile aynı. Kötüye gidiş bir durum yok” diye konuştu. 

İbiş, sosyal medyada ve basın yayın organlarında zaman zaman spekülatif söylemlerin ortaya atıldığını vurgulayarak, vatandaşların üniversiteden yapılan resmi açıklamaları dikkate alması gerektiğini ifade etti. CHP’li bazı doktor milletvekilleri ile tedavi hakkında istişarelerde bulunduklarını belirten İbiş, Baykal’ın oğlu Prof. Dr. Ataç Baykal ve kızı Prof. Dr. Aslı Baykal’ın da istişarelere katıldığını ve süreçle ilgili onay ve bilgilerini aldıklarını dile getirdi. Baykal’ın bilincinin kapalı olduğunu, durumunun ise stabil olduğunu aktaran İbiş, her an ani bir şeyin olabileceğini ancak şu an için bekledikleri ani bir şeyin olmadığını söyledi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...