Türkiye 6 ay önce yazmıştı... 'Kirli ittifak'

Düzenleyen:
Türkiye 6 ay önce yazmıştı... 'Kirli ittifak'

GÜNDEM Haberleri

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin, 250 DEAŞ’lı teröristlerin aileleriyle birlikte, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) ortak operasyonuyla Rakka’dan tahliye edildiğini ortaya çıkaran haberinin yankıları devam ederken, Türkiye gazetesi söz konusu gelişmeyi aylar öncesinden duyurmuştu.

Haber Merkezi ANKARA
Ankara Haber Müdürümüz Çetiner Çetin imzasıyla 31 Mayıs 2017 tarihinde yayımlanan ‘ABD ile DEAŞ Rakka için masaya oturdu’ başlıklı haberde şu ifadeler kullanılmıştı: “ABD, daha önce 7 defa ertelenen Rakka operasyonu için Merkezi Haberalma Teşkilatı ajanlarını görevlendirdi.  5 CIA ajanı bir başka terör örgütü YPG’lilerle bir araya gelerek DEAŞ militanlarının Rakka’yı boşaltılması için görüşmeye başladı. İki örgüt 10 gün süren görüşmelerde anlaşmaya vardı. DEAŞ militanlarının silah bırakmaları hâlinde Rakka’nın güneyine doğru bir koridor açılmasına izin verildi ve DEAŞ, Rakka’yı boşaltmaya başladı.”

Türkiye 6 ay önce yazmıştı... 'Kirli ittifak'

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...