HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

HDP’li Altan Tan hakkında açılan dava ertelendi

Düzenleyen: /
HDP’li Altan Tan hakkında açılan dava ertelendi
Altan Tan, Dava, Haberler, Örgüt Üyesi , Haber

GÜNDEM Haberleri

​HDP’li milletvekili Altan Tan hakkında ‘örgütün destekçisi olduğunu belli edecek şekilde propagandası yapmak’, ‘örgüt üyesi olmak’, ‘örgüt propagandası yapmak’ gibi suçlardan 17,5 yıldan 38,5 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava ertelendi.

Tan hakkında 17,5 yıldan 38,5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ikinci duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tan ve avukatının hazır bulunduğu duruşma, kimlik tespiti ve iddianamenin kabul kararının okunmasıyla başladı. Tan kendisine yöneltilen suçlamalara karşı yaptığı savunmada, politikalarını benimsemediği için 2013 yılında DTK'dan istifa ettiğini ancak bunun DTK'nın yasa dışı bir kurum olduğu anlamına gelmediğini söyledi.
Tan’ın savunmasının ardından tanık olarak bir polis dinlendi. Tan’ın avukatının yaptığı savunma sonrası ara kararını açıklayan mahkeme, tanıkların dinlenmesi ve dava dosyasındaki eksiklerin giderilmesi için davayı ileri bir tarihe erteledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...