Erdoğan: Bunlar katil, bunlar nasıl müslüman?

Düzenleyen:
Erdoğan: Bunlar katil, bunlar nasıl müslüman?

GÜNDEM Haberleri

Mısır'daki terör saldırıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlara Müslüman deriz, bunlar katil" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: Okullarımızın müfredatı kaliteli subay astsubay yetiştirecek şekilde baştan sona yenilendi.15 Temmuz öncesi askeri okullarımızda 10 bin 328 öğrencimiz eğitim görüyordu. Şu anki sayı 10 bin 348. Hiçbir boşluğa mahal vermeyecek şekilde bu reform süreci başarı ile tamamlanmıştır.Okulumuzun eğitim öğretim kadrosunu emekleri için tebrik ediyorum. Biz her fırsatta binlerce yıla sahip medeniyetimize ve kültürümüze atıfta bulunarak maziden atiye bir köprü kurmaya çalışıyoruz. Şu anda mezuniyet töreninde bir araya geldiğimiz astsubay okulumuzun geçmişinde karşımıza çıkan manzara dahi tek başına bu hassaslığımızı teyit edecektir. Biz tarihi hakikatlerimizi bilmezse Suriye, Irak, Kafkaslar.. politikalarımızı nasıl oluşturabiliriz. Bölgemizde yaşanan hadiseler sebebiyle birilerinin çıkarları zayıflıyor olabilir ama bizim canımız yanıyor. Mustafa Kemal'in ifadesiyle Misak-ı Milli'yi bir tarafa atabilir miyiz? Fırat Kalkanı'nın ne olduğunu anlayabiliyor muyuz? Bizim oralara yönelik hassasiyetimizin altında tarihi gerçekler yatıyor.

BUNLARA NASIL MÜSLÜMAN DERİZ?

Bir terör örgütü eliyle yerle yeksan medeniyetimizin kadim şehirlerinin yıkılmasını durdurmak boynumuzun borcudur. İşte buyurun dün, Mısır'da Cuma namazında DEAŞ'ın yaptığı katliam... Bunlara nasıl Müslüman deriz?

HAMLE YAPMAK ZORUNDAYIZ!

Bütün bu bölgede yeni terör oluşumlarının engellenmesi için bu hamleleri yapmak zorundayız. Bir terör koridoru oluşturulurken kenara çekilmemizi isteyen olabilir. Bunlarla ilgili kararı birileri bizim adımıza veremez. Bizi oyundan çıkartıp sahanın tamamen dışına atmak isteyenlerin farkındayız. Biz bu oyunu kendimiz ve kardeşlerimiz için yönlendirmekte kararlıyız.

Maruz kaldığımız çok yönlü saldırıların, bizi oyundan çıkarıp yedek kulübesine bile değil, sahanın tamamen dışına atmaya matuf hamleler olduğunun farkındayız. Varsın, onlar kendi hesaplarını yapsınlar. Biz ülkemize güvenimizle, milletimizin desteğiyle, ordumuzun gücüyle bu oyunu kendimiz ve kardeşlerimiz için en hayırlı neticeye ulaştıracak şekilde yönlendirmekte kararlıyız.

ZULÜM DÜZENLERİNİN HİÇBİR ZAMAN KALICI OLMADIĞINI BİLİYORUZ

15 Temmuz gecesi FETÖ'nün emirlerine uymayan, darbecilerimize direnen tüm askerlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bize durmak dinlenmek yok. Ecdadımız ülkemizi bize vatan olarak miras bıraktı. Bizde bu vatan topraklarını gerektiğinde kanımızla yoğurarak torunlarımıza bırakacağız. Orman kanunları sadece ücra köşelerde değil devletlerin bulunduğu yerlerde de geçerli olabiliyor. Zulüm düzenlerinin hiçbir zaman kalıcı olmadığını biliyoruz.

Şimdi başka birileri farklı görünümler altında aynı misyonu yüklenmeye çalışıyor. Biz bu milletin sinir uçlarıyla oynayıp iflah olanı hatırlamıyorum. Rabia olarak ifade ettiğimiz 4 ilke geleceğimizin teminatıdır. Türkiye'nin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine yönelik her saldırı, bu iklimi bozmaya yönelik her söz, ister içeriden olsun ister dışarıdan her kutup, her adım doğrudan bizi canevimizden vurmayı hedefliyor. Ha ülkemizin ortasına bir atom bombası atmışsınız ha milletimizin birliğine, beraberliğine yönelik bir fitneyi ateşlemişsiniz. Bizim gözümüzde ikisi arasında fark yoktur.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...