Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye, BM'yi Kudüs konusunda uyardı

Düzenleyen:
Türkiye, BM'yi Kudüs konusunda uyardı

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı ve Hükûmet Sözcüsü Bozdağ, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak resmen tanımaya hazırlandığı iddialarına ilişkin herkesin "bölgeyi yeni felaketlere ve çatışmalara sürükleyecek adımlardan kaçınması" gerektiğini ifade etti.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ'a Trump'ın bu hafta Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı yönünde basında yer alan haberlere ilişkin Türkiye'nin değerlendirmesi soruldu.

ARAP BİRLİĞİ'NE KUDÜS İÇİN ACİL TOPLANMA ÇAĞRISI

"Anlaşmalar ve BM'nin kararları Kudüs'ün statüsünü korumayı BM'ye de bir vazife olarak yüklemektedir ve BM'nin de bu statüyü korumak ayrı bir taahhüdü, sorumluluğudur. Türkiye, herkese bu noktada sorumluluklarını ve taahhütlerini bir kez daha hatırlatmaktadır" diyen Bozdağ, "Bölgeyi lütfen yeni felaketlere, çatışmalara, kargaşalara sürükleyecek adımlar atmaktan kaçının" ifadesini kullandı. 

FİLİSTİN’DEN ABD’YE KUDÜS UYARISI

Bozdağ, "Türkiye'nin duruşu bugüne kadar bu konuda neyse bundan sonra da o olacaktır. Oldu bittilere karşı Türkiye'nin 'evet' demesini kimse Türkiye'den beklememelidir" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...