FETÖ lideri Gülen’in iadesi için İran Şahı benzetmesi

Düzenleyen:
FETÖ lideri Gülen’in iadesi için İran Şahı benzetmesi

GÜNDEM Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığında Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen, ABD Adalet Bakanlığı’nın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi sürecinde ayırdığı kaynağı, İran şahının iade talebinden bu yana başka bir iade talebi davası için ayırmadığını öne sürdü.

Washington merkezli Middle East Institute düşünce kuruluşunun yıllık Türkiye konferansında konuşan Cohen, şunları söyledi: “200’den fazla insanın öldüğü 2 binden fazla insanın ise yaralandığı demokrasiye doğrudan bir saldırı ve Türkler için de trajik bir olaydı. Biz de darbenin sorumlularını adalet önünce çıkarmak için Türkiye’nin yanındayız. Adalet Bakanlığı Türkiye’nin Gülen’in iade talebini incelemek için daha önce görülmemiş ölçüde kaynak tahsis etmiş durumda. Adalet Bakanlığındaki meslektaşlarım bana Fetullah Gülen’in iade talebine tahsis ettikleri kaynağı İran şahının iade talebinden başka hiçbir iade talebine tahsis etmediklerini söylediler.” 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...