Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trakya Türklerine çağrı: Adam ol, ırkına çek

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trakya Türklerine çağrı: Adam ol, ırkına çek

GÜNDEM Haberleri

Gümülcine'de Batlı Trakyalı Türklere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Rum vatandaşlarla ilgili sorunum yok'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Rayyip Erdoğan, Yunanistan'ın başkenti Atina'daki resmi temaslarını tamamladıktan Gümülcine'ye geçti. 

Gümülcine temasları kapsamında Cuma namazını Kırmahalle Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu sıralar halka seslendi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Burada 150 bine yakın soydaşımız var. Siz Türkiye ile Yunanistan arasında köprüsünüz. Biz sizleri böyle görüyoruz. Şu anda Yunanistan Parlamentosu'nda 4 milletvekili sizleri temsil ediyor. Bu milletvekilllerinin çok çalışması lazım. Dün bazı sorunları dile getirdim, belki izlemişsinizdir. Bu sorunları bir an önce çözme suriyetiyle tüm bölgedeki soydaşlarımızın da hep birlikte sorunların giderilmesi Yunanistan'daki birliği beraberliği dayanışmayı güçlendirecektir.

Benim ülkemde Rum vatandaşlarımla ilgili sorunum yok. Daha önce el konulmuş olan Rum vatandaşlarımıza ait vakıf gayrimenkullerinin iadesine yönelik yasayla hepsine bedelleri ödendi ya da teslimleri yapıldı. Bütün bu gayrimenkuller hak sahiplerinindir dedik. İnancına güvenen inanç hürriyetinden korkmaz. Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti. 

Bu dayanışmayı sürdürmek lazım. Yunanistan NATO'dan çıktığında destekledik ve tekrar kabul oldular. Bu dayanışmaları geliştirmek lazım. Bir engel olduğunu sanmıyorum. Buradaki vatandaşların birliği beraberliği çok önemli. Size tavsiyem şu, iki tavsiyem var. İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif'ten; 'İhtiyar amcanı dinler misin, oğlum, Nevruz? Ne büyük söyle, ne çok söyle; yiğit işte gerek. Lafı bol, karnı geniş soyları taklit etme; sözü sağlam, özü sağlam, adam ol, ırkına çek.'

Bu İstiklal şairimizden şimdi ben de kendi tavsiyemi yapıyorum, oku, düşün uygula, neticelendir... Sizlerde ben başarı için bunları görüyorum. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...