Kudüs direnişi sürüyor

Düzenleyen:
Kudüs direnişi sürüyor

GÜNDEM Haberleri

ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararının protesto edildiği işgal altındaki Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze’de Filistinlilerin çoluk çocuk düzenlediği gösteriler sürüyor.

Son yapılan gösterilerde İsrail güçleriyle Filistinliler arasında çıkan olaylarda yaralanan Filistinlilerin sayısının 231’e yükseldiği bildirildi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Gazze sınırında İsrail güçleri ile Filistinliler arasında 20 noktada çatışma çıktığı ifade edildi. Dünkü eylemlerde yaklaşık 150 Filistinlinin İsrail güçlerince gözaltına alındığı bildirildi. Askerlerin Ayide kampının girişinde çıkan olaylarda Filistinli bir çocuğun da gözaltına aldığını kaydedildi. Arap Birliği Dışişleri Bakanları da Kudüs gündemiyle olağanüstü toplandı. Somut hiçbir kararın alınmadığı toplantı sonucunda, “ambargo” kararı havada kaldı, çözüm için top BM’ye atıldı. Yaşanan zulme, Lübnan Maruni Patriği Mar Beşara Butrus er-Rai da sessiz kalmadı.  ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararının uluslararası meşruiyete aykırı olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...