Bahçelievler’de ele geçirilen bombalı minibüsle ilgili flaş gelişme

Düzenleyen:
Bahçelievler’de ele geçirilen bombalı minibüsle ilgili flaş gelişme

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Bahçelievler’de yapılan operasyonla ele geçirilen bombalı minibüsle ilgili olarak Diyarbakır ve Mardin'de düzenlenen operasyonlarda 1 kişi daha gözaltına alındı. Zanlının Irak’ın kuzeyindeki PKK kamplarında eğitimini aldığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü PKK'nın İstanbul'da bombalı araçla saldırı yapacağını belirleyerek çalışma başlattı. Polis ekipleri 24 saat boyunca yaptığı fiziki ve teknik takibin ardından kapalı kasa bir minibüste yüklü miktarda patlayıcı madde olduğunu tespit etti. İstihbarat ve TEM ekipleri bomba yüklü minibüsün Bahçelievler Şirinevler Mahallesi Mahmutbey 18. Sokakta park halinde olduğunu belirleyerek operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında terör örgütü PKK'dan kaydı bulunduğu öğrenilen 1 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Araçta 60 kilo patlayıcı bulundu.

O terörist Irakın kuzeyindeki PKK kamplarında eğitim almış!

BOMBA EĞİTİMİNİ PKK KAMPLARINDAN ALMIŞ

Çarşamba günü Bahçelievler’deki park yerinde eylem yerine gitmek için son talimatı beklerken yapılan operasyonla yakalanan terörist Hamza D.'nin bomba eğitimini Irak’ın kuzeyindeki PKK kamplarında aldığı öğrenildi. Hamza D.'ye ve patlayıcılara ait yeni fotoğraflar ortaya çıktı.

POLİS, BOMBALI ARACIN 'BAVER' KOD ADLI TERÖRİST ve İİT ZİRVESİNE YÖNELİK SALDIRI İDDİASI ARAŞTIRIYOR

Polis ekipleri; gözaltına aldığı şüphelinin, 19 Kasım'da düzenlediği operasyonda sansasyonel bir eylem için İstanbul'a geldiğini belirlediği terör örgütü PKK üyesi 'Baver' kod adlı Yunus Sanamalı ile irtibatlı olup olmadığını ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesine yönelik bir saldırı mı planlandığı konusunda çalışmalarını genişleterek, incelemelerini sürdürüyor.

GÖZALTI SAYISI ARTTI

İlk ifadelerin ardından polis yeni operasyon düzenledi ve gözaltı sayısı 10'a yükseldi. Ajanslara düşen son dakika bilgisine göre ele geçirilen bombalı minibüsle ilgili Diyarbakır ve Mardin'de düzenlenen operasyonlarda 1 kişi daha gözaltına alındı. Zanlının İstanbul'a sevk edildiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...