Engelli çocuğa kötü muamele ders konusu oldu

Düzenleyen:
Engelli çocuğa kötü muamele ders konusu oldu

GÜNDEM Haberleri

Erzurum’un Palandöken ilçesinde engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulda bir öğretmenin öğrencisine uyguladığı şiddetin görüntüleri tüm Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

Konuyla ilgili görüntüleri izleyen çocuğun annesi öğretmenden şikâyetçi olurken, Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattıklarını açıklamıştı. Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde faaliyet gösteren ve Atlantis Özel Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli öğretmenler de konuyu ders olarak işlediklerini bildirdi. Öğretmenler, engelli çocuklara fiziksel üstünlük sağlamaktansa, çocuklara kendilerini iyi hissettirebilecek uygulamalar yapılması gerektiğine dikkat çekti. Hassas bir iş yaptıklarını belirten Özel Eğitim Uzmanı Gülşah Kurt, "Özel çocuklarla çalıştığımız için ortamında onlara uygun olması gerekiyor. Çocuklara baskılayıcı davranışlar yerine onun dikkatini dağıtıcı daha farklı materyaller ortaya koyarak çocuğumuzun dikkatini farklı yöne çekip, şiddet içerikli davranışlarını baskılayabiliriz" ifadelerinde bulundu.  Özel Eğitim Uzmanı Şeymamur Umut ise “Burada yapmak istediğimiz şey çocuğun performansında en üst seviyeye ulaşabilmek” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...