Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akış'tan Kılıçdaroğlu'na cevap

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akış'tan Kılıçdaroğlu'na cevap

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'yi hedef almaya çalıştığı konuşmasına, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, kendi kişisel web sitesinde yayımladığı "17 Aralık Darbe Girişiminin yıl dönümünde Kılıçdaroğlu’na açık mektup" başlıklı yazısıyla cevap verdi.

Mustafa Akış, Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili, "Geçtiğimiz günlerde yaptığınız bir konuşmada, 17-25 Aralık Darbe Girişimi sonrasında dört eski bakan ile alakalı olarak kurulan soruşturma komisyonunun, biz AK Partili üyelerini, terbiye dışı bir dille hedef almaya çalıştınız. Tıpkı 17-25 Aralık sürecinde yaptığınız gibi kürsüden isimlerimizi tek tek saydınız ve devamında en yavuz hırsızı kıskandıracak pişkin bir tavırla bize “şimdi benim haklı çıktığımı daha iyi görüyorsunuz değil mi?” diye bir soru yönelttiniz." ifadelerini kullandı.

"Bugün aynı durum olsa, yine aynı kararı veririm"

"O gün neredeysem bugün de oradayım. O gün verdiğim kararın sonuna kadar arkasındayım. Bugün aynı durum olsa, yine aynı kararı veririm." diyen Akış şunları kaydetti: "O gün, dört eski bakan üzerinden ülkemize çekilmek istenen operasyonun, “…7 Şubat MİT krizinden, MİT tırlarının durdurulması hadisesinden, Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan özel toplantının dinlenmesinden ve servis edilmesinden, o dönem Başbakanlık makamındaki Cumhurbaşkanımızın çalışma ofisine böcek konulmasından, sosyal medya üzerinden piyasaya sürülen montaj ses kayıtlarından, savcı kılığına girmiş bir terör örgütü üyesinin kasıla kasıla “bu devletin sahibi biziz” edasıyla emniyeti basmasından ve emniyet güçlerine hukuksuz fezleke dayatmasından ayrı olmadığını…” ifade etmiştim."

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akış'tan Kılıçdaroğlu'na cevap

"O kadar çabuk deşifre oldunuz ki..."

Akış, davanın hukuki olarak meşruiyetsizliği ve siyasal mahiyeti doğrultusunda o gün bu kararı verdiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:
"Normalde, bu kararımın ardından “tarih, kritik zamanlarda hangi aktörlerin nerede ve kimlerle durduğunu yazacak” diyerek geleceğe not düşer, hakikatin herkes nezdinde tecelli etmesini beklemeye koyulurdum. Ancak ‘muazzam siyasal kabiliyetiniz’ ve FETÖ’ye olan diyet borcunuzu ödeme konusundaki cömert tavrınızla, tarih karşısında o kadar çabuk deşifre oldunuz ki, bizi oldukça zahmetli bir sabır yükünden de kurtardınız. Dolayısıyla, bugünden geriye bakınca gördüğüm tek şey, kararımızın haklılığının hem hukuk hem vicdan hem de millet nezdinde yaşananlar ile daha da tahkim olduğudur."

"Oynanan oyun, aktörler, hiçbir şeyin değişmediğini görüyoruz"

Mustafa Akış, o gün ulusal ölçekte yapılan 17-25 Aralık Darbe Girişiminin, bugün ABD eliyle küresel ölçeğe taşındığının milletçe gözlemlendiğini vurguladı. 

Oynanan oyundan, aktörlerin tavır ve söylemlerine kadar hiçbir şeyin değişmediğinin altını çizen Akış, Kılıçdaroğlu'na, "Herkes doğasının, kendisine biçilen ve hak ettiği rolün gereğini yapmaya devam ediyor. Siz de öyle. O gün, grup toplantılarınızı 17-25 Aralık mahsulü montaj kayıtlar üzerinden yapıyordunuz, bugün ABD’de görülen düzmece davanın kayıtları üzerinden. O gün de “bu hafta çok önemli belgeler açıklayacağım” diyerek ülkenin gündemini taşeronu olduğunuz uluslararası yapıların lehine esir alıyordunuz, bugün de aynı tutumu sergiliyorsunuz. O gün de biz komisyon üyelerini hedefe koyarken isimlerimizi tek tek sayıyor, siyaset yaptığımız şehrimize, ailemizle olan ilişkilerimize kadar hedef gösteriyordunuz, bugün de öyle. O zaman da iddialarınız asılsız çıkınca kızarmıyordunuz, şimdi de." şeklinde tepki gösterdi. 

"Aparatı olduğunuz yapıların lehine dilediğinizi yapmaya devam edebilirsiniz"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, şunları aktardı:
“Eğer utanmıyorsan dilediğini yap” diye çok sevdiğim bir Hadis-i Şerif var. Bize bir anlamda yapabileceğimiz yanlışların ve kötülüklerin sınırlarını gösterir. 15 Temmuz hain işgal girişiminden sonra bile hala FETÖ ile bu kadar eşgüdümlü hareket edebiliyor ve 17-25 Aralık sürecinin yalan ve iftiralarını bu denli sahipleniyor olmanız, bize bu noktada hiçbir sınır tanımadığınızı gösteriyor. Bu yüzden bundan sonrası için de aparatı olduğunuz yapıların lehine dilediğinizi yapmaya devam edebilirsiniz.Ben yine de, başına büyük bir talihsizlik olarak geldiğiniz kurumun toplumsal tabanına duyduğum saygımdan ötürü, komisyonda verdiğim kararın gerekçesini detaylarıyla anlattığım TBMM Genel Kurul konuşma metnini EK’te yolluyorum."  TRT Haber

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...