HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İzmir'de mazot sızması: Liman kapatıldı

Düzenleyen: /
İzmir'de mazot sızması: Liman kapatıldı
İzmir, Liman, Mazot, Haber

GÜNDEM Haberleri

İzmir’in Urla ilçesinde denize mazot sızması sonucu çevre kirliliği yaşandı.

İzmir'de, Urla Limanı'ndaki bir yakıt tankından fuel-oil sızması sonucu oluşan kirliliği temizlemek için ekipler çalışma başlattı.

Dün akşam saatlerinde iskelede, deniz üzerinde siyahlıklar gören ve petrol kokusu alan vatandaşlar durumu belediyeye bildirdi.

Olay yerine gelen görevliler, kirliliğin nedenini tespit etmek için çalışma başlattı.

Kirliliğin Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesine ait olduğu belirtilen bir yakıt tankından sızan fuel-oilden kaynaklandığı belirlendi.

Olayın duyulmasının ardından Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Kaymakamı Önder Can, İzmir Liman Başkanlığı ve Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri iskeleye gelerek, incelemelerde bulundu.

İzmir'de mazot sızması: Liman kapatıldı

"SU ÜRÜNLERİ İÇİN TEHLİKE SÖZ KONUSU DEĞİL"

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan EÜ Dekan Vekili Prof. Dr. Uğur Sunlu, fakültelerine ait kazan dairesinde bulunan yakıt tankındaki arıza nedeniyle sızıntı oluştuğunu belirtti.

150 LİTRE YAKIT AKTI

Sunlu, sızıntının yaklaşık 20 dakika sürdüğünü, hesaplamalarına göre 150 litre yakıtın denize aktığını dile getirerek, "Olaya anında müdahale ederek, deşarjı 20 dakika içinde kontrol altına alıp durdurduk. Daha sonra da gerekli mercilere haber vererek, deniz kirliliğinin önlenmesi için gerekli müdahaleleri anında yapmaya çalıştık." dedi.

İzmir'de mazot sızması: Liman kapatıldı

Gerekli bütün önlemleri aldıklarını aktaran Uğur Sunlu, şunları kaydetti:
"Göründüğü gibi iskele limanının girişi tamamen bariyerle kapatılmış durumda. Bunun nedeni, deniz üzerinde bulunan petrolün geniş alanlara yayılmasını ve dışarı çıkmasını engellemek. 3 günlük bir periyot içerisinde kalorifer yakıtının denize olan kirliliği tamamen ortadan kalkmış olacak."

Deniz canlılarının zarar görmediğini ileri süren Sunlu, "Su ürünleri açısından herhangi bir tehlike söz konusu değil. Tespitlerimiz şu an için herhangi bir balık ölümü ve kitle halinde su ürününe zarar verme gibi bir durumun söz konusu olmadığını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

LİMAN KAPATILDI

Yakıtın bulunduğu bölgeyi çembere alan ekipler, limanı da giriş ve çıkışlara kapattı. Ekipler, fuel-oilin köpüklerle toplanması için çalışma başlattı. Temizleme çalışmalarının bir hafta sürebileceği belirtildi.

REKTÖRLÜK İNCELEME BAŞLATTI

Yakıt tankından denize fuel-oil sızmasına ilişkin EÜ Rektörlüğü de inceleme başlattı.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün meydana gelen olayı "yakından takip ettiklerini" belirtti.

Sızıntının tanktaki teknik bir arıza nedeniyle meydana geldiğinin değerlendirildiğini aktaran Budak, sızan fuel-oil miktarının 150 litre civarında olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Budak, "Kısa sürede müdahale ettik. Konuya ilişkin inceleme başlattık. Çalışmalar sürüyor." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...