Eğitim camiası karara sevindi

Eğitim camiası karara sevindi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün, "Artık yardımcı doçentlik olmayacak. Önümüzdeki hafta parlamentoya gönderilecek ve böylece bu sorunu da çözeceğiz" açıklaması eğitim camiasını sevindirdi.

Damla Peker ANKARA
Bu haber sosyal medyada 150 bin tweet alırken; Öğretim Elamanları Sendikası (ÖGESEN) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Vahdet Özkoçak, Cumhurbaşkanının açıklamasını ‘Yer yerinden oynadı, çok güzel bir haber’ şeklinde yorumladı. Eğitim camiası, "Türk akademisinin bir üst noktaya geçebilmesinin önündeki en büyük engellerden olan yardımcı doçentlik kadrosu kalkıyor" ifadelerinde hemfikir oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Özkoçak “2547 sayılı kanun genç akademisyenleri, tırpanlama alanı olan yardımcı doçentliğe hapsediyordu. Başarılı olan akademisyenlerin önü kesiliyordu. Kanun yasalaşınca genç akademisyenler daha rahat kendine yer edinebilecek. Şu an 35 bine yakın yardımcı doçent var. Bu genç akademisyenlerin en az 10 bini bu yıl içerisinde doçentliğe başvuracak” diye konuştu.

Dil ve sınav zorunlu değil

Yardımcı doçentlik ve doçentlik konusuyla ilgili gelen görüşler doçentlik konusunda iki konuda problem olduğunu ortaya koydu. Büyük çoğunluk merkezi sözlü sınavının kaldırılmasını talep etti. Belli bir nispette de dil barajının merkezi olarak belirlenmesinin yanlış olduğunu dile getirdi. Yeni düzenlemeler bu iki problemli alanı ortadan kaldıracak. Kanunda yer alan yabancı dilde asgari 65 puan ön şartı ve sözlü sınav zorunluluğu kaldırılacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...