Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İçişleri Bakanlığı: Gri listedeki terörist etkisiz hâle getirildi

Düzenleyen:
İçişleri Bakanlığı: Gri listedeki terörist etkisiz hâle getirildi

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada gri listedeki Welat-Can kod adlı teröristin etkisiz hâle getirildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca, sosyal medyadan terör propagandası yapan 24 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 12 teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıkladı. Ayrıca, Afrin operasyonuna ilişkin gerçek dışı ve terör propagandası içeren paylaşımlar yaptıkları gerekçesiyle 24 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Yapılan açıklama şöyle:

"Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ile İç Güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 1.061 operasyon yapılmış, Terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 823 terör (PKK/KCK 170, AŞIRI SOL 11, DEAŞ 27, FETÖ/PDY 615,), 3.780 Uyuşturucu ve Kaçakçılık suçlarından ve 71 Düzensiz Göçle Mücadele Kapsamında olmak üzere toplam 4.674 KİŞİ gözaltına alınmıştır.

* Ayrıca Afrin operasyonuna yönelik olarak sosyal medyadan terör propagandası yapan 24 şahıs gözaltına alınmıştır."

GRİ LİSTEDEKİ TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

"Ülke genelinde yürütülen bu operasyonlarda, son bir haftada yurt içinde terörden arananlar listesinin gri kategorisinde aranan Welat-Can (K) Remzi Büyük isimli terörist ile birlikte toplam 12 terörist (8 sağ, 4 teslim) etkisiz hâle getirilmiştir."

AFRİN AÇIKLAMASI: 24 GÖZALTI

"Ayrıca Afrin operasyonuna yönelik olarak sosyal medyadan terör propagandası yapan 24 şahıs gözaltına alınmıştır."

DİYARBAKIR'DA 17 KİŞİ

Öte yandan Diyarbakır’da, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesindeki terörist unsurlara yönelik başlattığı “Zeytin Dalı Harekâtı” ile ilgili sosyal medya sayfalarında terör örgütü propagandası yaptıkları belirlenen 17 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, TSK’nın Suriye’nin Afrin bölgesine başlattığı “Zeytin Dalı Harekâtı”na ilişkin sosyal medya hesapları üzerinden provokatif eylem çağrıları yapanlara yönelik soruşturma başlattı. Bu çerçevede, harekâta ilişkin toplumu yanıltıcı, gerçeğe aykırı haber ve paylaşımlarda bulunan ve terör örgütü propagandası yapan 17 kişi belirlendi. Şahıslar, gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...