Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dışişleri Bakanlığı: Rusya'ya taahhüt vermedik

Düzenleyen:
Dışişleri Bakanlığı: Rusya'ya taahhüt vermedik

GÜNDEM Haberleri

Soçi zirvesi ve sınır hattındaki son gelişmelere ilişkin Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgide, Rusya'daki Suriye kongresiyle alakalı Ankara'dan Moskova'ya herhangi bir taahhüt verilmediği aktarıldı.

Rusya'nın Soçi şehrinde Türkiye, İran ve Rusya'nın garantörlüğünde toplanacak Suriye Ulusal Diyalog Kongresi ile ilgili Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgide, Moskova yönetimine herhangi bir taahhütte bulunulmadığı vurgulanırken, "Terör örgütü PYD/YPG, Kürt halkını temsil etmiyor. PKK'nın parçası olan bir örgütün Soçi'de yer almasını kesinlikle kabul etmiyoruz. İstemediğimiz kimse oraya gelemez" denildi.

Yanı sıra Dışişleri'nden edinilen bilgide, Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör yapılanmalarına yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'na da değinildi. Farklı ülkelerden gelen açıklamalara tepki gösteren Bakanlık, "Harekâtı meşru müdafaa hakkına dayandırıyoruz. Teröristlerle dayanışma algısı rahatsız edici" değerlendirmesinde bulundu.

Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nin 30 Ocak’ta Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenmesi bekleniyor. Kongre’de hem hükûmet temsilcilerine, hem de iç, dış ve silahlı muhaliflere söz hakkı tanınacağı bildirilmişti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...