Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunan yine kaşıyor

Yunan yine kaşıyor

GÜNDEM Haberleri

Bodrum açıklarındaki Kardak kayalıklarında bir süredir gerginlik yaşanıyor. Önceki gece 27 askerin görev yaptığı Yunan Sahil Güvenlik botu, Kardak bölgesine girmeye çalıştı.

92 askerin bulunduğu “Umut’ isimli Türk Sahil Güvenlik botu, küstah girişime engel oldu. Yunan botu, Türk botunun kıç kısmına sürttü. Türk botları, Yunan botlarının Kardak’a gelmesini engelledi. Dün öğle saatlerinde de Yunanistan’ın Leros, Kilimli ve İstanköy adalarından gelen 4 Yunan Sahil Güvenlik botu, Kardak’a 1 mil uzaklıkta konuşlandı. Bunun üzerine bölgeye, saat 14.30’da, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 2 hücumbot ile 2 sahil güvenlik botu daha geldi. Türk deniz araçlarının sayısı 11’e, Yunan sahil güvenlik botlarının sayısı da 8’e yükseldi. 

YILDIRIM’DAN ÇİPRAS’A: TANSİYONU DÜŞÜRÜN
Başbakan Binali Yıldırım, gerginlik üzerine Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile telefonda görüştü. Yıldırım ile Çipras'ın görüşmesinde, Ege Denizi'nde yaşanan gerginlikten rahatsızlık duyulduğu, tansiyonun düşürülmesi için Yunanistan'ın gerekli tedbirleri almasının beklendiği vurgulandı. Bu hususta gerekirse iki tarafın üst düzey askerî yetkililerinin bir araya gelmesinin yararlı olacağı konusunda mutabık kalındı. Görüş farklılıklarına rağmen olumlu bir havada gerçekleşen görüşmede, meselelerin diyalog yoluyla çözümüne ağırlık verilmesi ve güven artırıcı tedbirlerin geliştirilmesi üzerinde duruldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...