Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

3. havalimanında 26 Şubat sürprizi

Düzenleyen:
3. havalimanında 26 Şubat sürprizi

GÜNDEM Haberleri

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olması beklenen 3. havalimanında 30 binden fazla işçi aralıksız çalışırken, inşaatın yüzde 80’lik kısmı ise tamamlandı. 29 Ekim’deki açılışa yetiştirilmeye çalışılan dev havalimanına Şubat ayının son haftasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sürpriz bir uçuş olabilir.

80 milyon metrekarelik alan üzerinde çalışmaları devam eden dünyanın en büyük havalimanlarından 3. Havalimanın ilk etabında sona doğru yaklaşıldı. 30 binden fazla kişinin ve 3 binden fazla aracın 3 vardiya şeklinde gece gündüz demeden arı gibi çalıştığı devasa projede ilk etabının yüzde 80’ni tamamlandı.

YÜZDE 40’INA HAKİM OLACAĞIZ
 
Yolcu ve iniş-kalkış sayısı, otopark kapasitesi, yaşam alanları, bagaj sistemi, yolcu köprüleri, ekonomik katkısı, istihdam sayısı, kargo kapasitesi ve güvenlik çemberi ile 11 alanda bir ilke imza atarak dünya rekoru kıran havalimanı tamamen bittiğinde ise Türkiye’yi 3 saatlik uçuşta dünya havacılık sektörünün yüzde 40’ına da hakim yapacak.
 
90 MİLYON YOLCULU İLK ETAPTA SONA DOĞRU
 
4 etap şeklinde planlanan ve Cumhuriyet’in 100. Yılı olan 29 Ekim’de ilk etabı açılacak olan 3. havalimanı 29 Ekim sonrası yıllık 1 milyon 200 bin metrekare kapalı alanlı terminal binası ve iki bağımsız pisti ile yıllık 90 milyon yolcuya hizmet vermeye başlayacak. 2023’de projenin tamamı bitiğinde ise 3.5 milyon metrekare kapalı alanı ve 25 bin araçlık otoparkı ile 3. Havalimanı 350 destinasyonda 200 milyon yolcuya hizmet verebilecek.

3. havalimanında 26 Şubat sürprizi
 
TEKNİK ALT YAPI, PİST VE TERMİNAL BİNASI HAZIR
 
29 Ekim’de ilk fazın açılışı gerçekleşecek havalimanına ilk uçak ise bu ay sonuna doğru inecek. Havalimanının teknik altyapısı uçak iniş ve kalkışı için hazır hale getirildi. Terminal binasında iç ve dış hatlar bölümünde yürüyen merdivenlere kadar hemen hemen tüm detaylar tamamlandı. İlk etap için planlanan 3 pistten 1'incisi bugün itibariyle uçak inebilecek yeterliliğe kavuşturuldu.
 
İNİŞ İÇİN SORUN YOK
 
3. Havalimanına ilk uçuşun Türk Hava Yolları’nın uçağı ile yapılması planlanıyor. Bu uçuşta havalimanın pisti de ilk kez denenmiş olacak. Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz 3.havalimanı yetkilileri ise kendilerine uçak inişi yapılacağına dair henüz bir bilgi verilmediğini belirtirken, tamamlanan 1’inci piste uçak inişi ile ilgili bir sorunun olmadığının da altını çiziyor.
 

3. havalimanında 26 Şubat sürprizi

BAKAN, CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞECEK
 
THY’nin uçağı ile yapılacak ilk uçuş da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da yer alması planlanıyor. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın 3.havalimanına yapılacak ilk uçuşu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programının uyması halinde ilk uçuşun 26 Şubat’ta gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...