HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD ile ilişkilerimiz kritik bir dönemden geçiyor

Düzenleyen: /
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD ile ilişkilerimiz kritik bir dönemden geçiyor
Mevlût Çavuşoğlu, Abd, Türkiye, Haber

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, "ABD ile ilişkilerimiz kritik bir dönemden geçiyor. Ya ilişkileri normalleştirip, rayına oturtacağız ya da ilişkiler daha da kötüye gidecek." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Münih'te devam eden 54. Uluslararası Güvenlik  Konferansı'nda yabancı basın mensupları ile bir araya geldi.

Washington yönetiminin, Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'ya verdiği  destek nedeniyle Türkiye'nin ABD'ye güvenini kaybettiğini belirten Çavuşoğlu, "ABD ile ilişkilerimiz kritik bir dönemden geçiyor. Ya ilişkileri normalleştirip,  rayına oturtacağız ya da ilişkiler daha da kötüye gidecek." değerlendirmesinde  bulundu.

Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Türkiye ziyaretinde,  iki NATO müttefiki arasında anlaşmazlığa yol açan mevzulara işaret etmek için iki mekanizmanın kurulması konusunda tarafların mutabık kaldığını anımsattı.

"Bu mekanizmalardan birisi ikili konular üzerine" diyen Çavuşoğlu,  burada özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu FETÖ ve ABD'de bulunan  FETÖ elebaşı ile ilgili Ankara'nın Washington'dan beklentilerine odaklanılacağını  dile getirdi.

Çavuşoğlu, ikinci mekanizma için "Suriye'deki durum ve onların bizim endişelerimizi nasıl karşılayacakları, YPG'nin Menbiç'i nasıl terk edeceği ve bunu birlikte nasıl koordine edeceğimiz, (Suriye'deki) bu şehir ve kasabaların  kim tarafından nasıl yönetileceği, buraların güvenliğini kimin nasıl sağlayacağına ilişkin." ifadelerini kullandı.

Ankara ve Washington arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ABD'nin verdiği sözleri yerine getirmesine bağlı olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, "İkili ilişkilerimize bir şans daha verdiğimiz söylenebilir. Bizim açımızdan yanlış bir  şey yapmadık. Türkiye'nin ikili ilişkileri gerçekten baltaladığını savunamazlar.  Türkiye'nin ABD'ye düşmanca davrandığını söyleyemezler." diye konuştu.

Çavuşoğlu, yeni mekanizma kapsamında üst düzey Türk ve Amerikalı yetkililerin ilk çalışma grubu toplantılarını mart ayının ilk yarısında yapacaklarına işaret ederek Türkiye'nin bu toplantılarda ortaya koyulacak tutuma göre hareket edeceğini söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...