Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e: Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e: Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in telefon görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, YPG-Esed anlaştı iddiasına ilişkin Putin'e, "Zeytin Dalı Harekatı planlandığı şekilde devam edecek. Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur" ifadelerine yerdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı  Vladimir Putin ile telefonla görüştü.  Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede,  Afrin ve İdlib başta olmak üzere, Suriye'deki son gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili bilgi  paylaşımında bulunduğu görüşmede, terörle mücadele konusunda iş birliğini ve eş  güdüm içinde hareket etmeyi sürdürme kararlılığı teyit edildi.

Görüşmede, İdlib'de Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yeni gözlem  noktaları oluşturma süreciyle ilgili meselelere de değinildi.

İki liderin, ayrıca ikili ve bölgesel konularda yakın temasta olmaya  devam etmenin önemini vurguladıkları öğrenildi.

Erdoğan, YPG-Esad anlaşmasına ilişkin Putin'e, "Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur" uyarısında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...