HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

TSK imkansız hedefleri obüslerle 12'den vuruyor

Düzenleyen: /
TSK imkansız hedefleri obüslerle 12'den vuruyor
Afrin, Ypg Konvoyu, , Haber

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütüne silah ve mühimmat taşıyan konvoyun vurulması gündeme bomba gibi düşmüştü. Afrin'in güneydoğusunda vurulan konvoyun top atışı ile imha edildiği belirtildi.

TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlarda her gün yeni bir destan yazılıyor. Kahraman Türk ordusu, Afrin kırsalında terör örgütlerine tokat vururken bugün ortaya çıkan bir detay göğsümüzü kabarttı.

Terör örgütüne mühimmat sağlayan konvoyun vurulmasına ilişkin yapılan TSK açıklamasında hareket halindeki konvoyun top atışı ile vurulduğu belirtildi.TSK imkansız hedefleri obüslerle 12'den vuruyor

DİNAMİK HEDEFLERE TOP ATIŞI

Afrin'e gitmek üzere yola koyulan terör konvoyunun imha edilme görüntüleri gündeme bomba gibi düşmüştü. O görüntülerdeki bir detay TSK'nın sahadaki performansı ile imkansızı başardığını gösterdi.

Dinamik bir hedef olan hareket halindeki konvoyun top ve füze atışlarıyla imha edildiğini belirtilirken, hareket halindeki bir hedefe to ile atış yapmanın zorluğunu ve bu durumda elde edilecek başarınınneredeyse imkansız olduğu, buna rağmen hedefin 12'den vurulduğu gözlemlendi.

TSK'NIN AÇIKLAMASI

PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait 30-40 araçtan oluşan ve içinde teröristler ile silah ve mühimmat taşıyan konvoy, 22 Şubat 2018 tarihinde Afrin güneydoğusundan şehre yaklaşırken tespit edilmiş ve şehirden 15 km kadar uzaktayken kara ateş destek vasıtaları ile vurulmuştur.

Harekât esnasında sadece PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait anılan konvoy hedef alınmış ve her zaman olduğu gibi sivillerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmiştir.

FIRAT KALKANI'NDA DA UYGULANDI

Dinamik hedefe yönelik top ve füze atışları her ne kadar bir ilk gibi görülse de aslında Türk ordusu için değil.

DEAŞ'a karşı gerçekleştirilen Fırat Kalkanı Harekatı'nda da bu sistemin kaçan DEAŞ'lılar ve konvoylar üzerine uygulanan dinamik hedef atışları, Türk ordusu tarafından başarıyla gerçekleştirilmişti.

YERLİ VE MİLLİ OBÜSLERİN BAŞARISI

Türkiye'nin son yıllarda yaptığı yerli ve milli atağı savunma sanayiinde meyvelerini veriyor. Özellikle Zeytin Dalı Harekatı'nın bel kemiğini oluşturan topçu atışlarında yerli ve milli obüsler olan Fırtına Obüsleri Afrin'in dağlarını dümdüz, terör mevzilerini yerle bir etti.

Özellikle son teknolojilerin kullanıldığı Fırtına Obüsleri, Zeytin Dalı Harekatı'nda gösterdiği başarılarla göğsümüzü kabartmaya devam ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...