Adalet Bakanı: Kimse yargıya talimat veremez

Adalet Bakanı: Kimse yargıya talimat veremez

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yargıya talimat iddiaları ile ilgili olarak, “Öyle bir şey asla söz konusu değil. Hiç kimse yargıya talimat veremez, telkinde bulunamaz. Oradaki konu, 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki soruşturmalarla ilgili savcıların görüşlerinin değerlendirilmesine, bu konudaki birtakım önerilerin, tavsiyelerin, görüşlerin değerlendirilmesine yönelik” dedi.

Adalet Bakanlığı’nın yaptığı çalışmayla mirasçılık belgesinin “e-Devlet” üzerinden verilmesine yönelik hizmete de değinen Gül, şunları kaydetti: “e-Devlet bünyesinde mirasçılık belgelerinin verilmesi uygulaması gerçekten çok önemli bir hizmet olarak sunuldu. Yakın zamanda 1990’dan sonraki mirasçılık belgeleri verilmeye başlandı. 1926’dan bu yana kadar bütün mirasçılık belgelerini e-Devlet üzerinden vatandaşlarımızın görebileceği, vasiyetnamelerin görüleceği bir hizmeti de sunmak için bakanlık ilgili birimlerimiz yoğun şekilde çalışıyor. Böylece mahkemelere giden yükün daha azalmasına vatandaşların mahkemeye gitmeden bu hizmeti almasına vesile olacak.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...