Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan resti çekti: Hadi oradan

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan resti çekti: Hadi oradan

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolu İl Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Kuruluşundan bugüne kadar partimizin değişik teşkilatlarında görev yapmış tüm kardeşlerime en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Kongremizin Bolu ile birlikte ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

"İSLAM ADINA BUNU YAPIYORUZ DİYORLAR, HADİ ORADAN"

DEAŞ gibi bu insanlar, 'İslam adına bunları yapıyoruz' diyorlar. Hadi oradan ya. Ne İslam adına? Bizim dinimizde durup dururken, siz bir insanı öldüremezsiniz. Bir insanın ölümü elinden olmak, tüm insanların ölümüne neden olmak gibidir. Her gün 5 vakit namazda okuduğumuz Fatiha suresinde Rabbim ne buyuyor bize? Bizim Rabbimiz hem rahman, hem rahimdir. Bu noktada da bizler dinimizi iyi sahiplenecek ve dinimize karşı yapılan saldırılar ümmeti bölmek isteyenler FETÖ gibi. Bölmeye çalışmadılar mı? O da kürsülerden din adına konuşuyordu. İblis, ilmi en ileri olandı. Sevgili peygamberimize de öncelikle Rabbimize isyan eden o olmadı mı? Tanımadı. 'Ben' dedi, 'Diğer meleklerden daha üstünüm' dedi. 'Diğer meleklerden daha üstünüm' diyerek orada isyanını ortaya koydu. O isyanla birlikte Allah ebediyen huzurundan kovdu. Bunları iyi bilip yolumuza öyle devam edeceğiz.

''ONLARI SELAMLAMADAN İÇERİ GİREMEZDİK"
 
Onları selamlamadan içeri giremezdik. Onları da selamladık. Bugün ben Bolu'yu gerçekten daha farklı gördüm. İnanın şu anda ülkemin her yanı aynen böyle. Dün Mersin'deydim, Antalya'daydım, böyle.
 
Biraz sonra Sakarya'da olacağım, biliyorum ki Sakarya da böyle. AK Parti milletimize aşık. AK Parti bu vatana aşık. Sizin aşkınız zaten bizi deli divane etti. Bolu Dağı'nı kimse delemiyordu, biz deldik. Onlar ne diyordu, yoksa burayı patates deposu mu yapsak, doğalgaz mı depolasak. Bir buralardaki trafik kazaları ile nice canlar gitti. Bunları unutmuyoruz. Biz bu dağı deleriz dedik, deldik. Oralardan bir ucundan girip bir ucundan geçiyor, öbür tarafta şirine ulaşıyoruz.
 
"SEFER GÖREV EMRİ" AÇIKLAMASI
 
("Reis bizi Afrin'e götür" sloganlarına) Gençler, her gün ben komuta kademesi ile Genelkurmay Başkanımla, "ihtiyaç var mı?"diyorum. Verdiği cevap, "Olsa sayın Cumhurbaşkanım ben size söylerim." Herhangi bir sıkıntı olduğu zaman sefer görev emrini ilan ederiz, önce ben yola çıkarım, ardından da beraber yola yürürüz.
 
"HESAPLARI TUTMADI"
 
Partimizi kapatmaya gayet etmediler mi? Ettiler. Onlar zannediyordu ki biz tuzağı hazırladık ve AK Parti'yi kapattık mı iş bitti. İnsaf be vicdansız. Anayasayı değiştirmeye güce sahip bir partiyi kapatma tuzağı kuruyorlardı ama hesapları tutumadı.
 
Kaderin üstünde bir kader vardı. En büyük hesap Allah'ın hesabıydı. Maruz kaldığımız onca haksızlığın ve yer yer hukuksuzluğun üstesinden milletimizin desteği sayesinde geldik. Bu anlayışla geçtiğimiz 15 yılda Bolu'ya da 11 katrilyon yatırım yaptık Bolu'ya.
 
Toplu konutta 5 bin 441 konutla şehrin çehresini değiştirdik. Bölünmüş yol uzunluğunu 300 kilometreye çıkardık. Tekke Barajı ile 3 barajın inşası da sürüyor. Dedeler ve Hasanlar Barajlarının inşasına da yakında başlıyoruz. Durmak yok, yola devam. İşimiz bu.
 
Buranın kıymetini bilin ha gençler, Allah'ın bu nimeti karşısında ne kadar hamdetsek azdır. Bolu'nun sahip olduğu güzellikleri tüm ülkemizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Turizm açısından cazip hale getirecek çalışmalar yürütüyoruz. Artık bu güzellikleri günü birlik turizmin ötesine taşımamız gerekiyor. Hep birlikte üzerimize düşeni yapmalıyız. Haftada 2 günlük konaklama ile dahi 1 milyona yaklaşan turizme varan Bolu'nun, atılacak her adımın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.
 
"AFRİN'DEKİ MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR"
 
Afrin mücadelesinde bugünkü rakam 3300 teröristi etkisiz hale getirdik. 3300. Mücadele devam ediyor. Kararlılıkla devam ediyor. Biz de kimini söyleyebildiğimiz, kimini söyleyemediğimiz çok şey yaşadık. Teker teker anlatmaya kalksak derdimiz Bolu Dağı'nı aşar. Milletimiz engin sezgisi ile hep haklının yanında yer almıştır. 15 yıllık iktidarımızı milletimizle birlikte Hakk'ın haklının yanında saf tutmamıza borçluyuz. Terör örgütleri kimi zaman topyekün saldırıya geçtiler. Dedik ki, inlerine gireceğiz. Ne oldu? Girdik. Kaçacak delik arar hale geldiler.
 
ONLAR KAÇACAK, BİZ KOVALAYACAĞIZ
 
Birileri Pensilvanya'ya kaçtı. Kimileri, onun oradaki devasa çiftliğinde. Kimileri Avrupa'nın değişik ülkelerine kaçtı. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. FETÖ mensuplarının ardı ardına giriştikleri darbe teşebbüsleri bizi havsalamızı aşan durumlarla karşı karşıya bıraktı.
 
Türkiye 15 Temmuz süreçlerinde tarihinin en büyük tehdidini bertaraf etmeyi başardı. 251 şehit verdik, 2193 gazimiz oldu. Gazilerimze inşallah şifalar lütfetsin. Ülkemizi ve milletimizi esir etmek için başlatılan bu saldırıları boşa çıkartır çıkartmaz hemen bir başka tehdit daha başımıza musallat edildi. Terör koridoru oluşturmak isteyenler niyetlerini ifşa ettiler. Kimsenin beklemediği operasyonları başlattık. Bölgede uygulanmaya çalışılan plan bizi işbirliği yaptığımız güçleri gözden geçirmeye mecbur bıraktı.
 
"NATO'NUN EN GÜÇLÜ ÜYESİYİZ"
 
İşte içinde bulunduğumuz NATO, biz bu NATO'nun en güçlü üyesiyiz. Bir sıkıntı olduğu zaman NATO'dan görev geldiğinde, yeri geldi, Somali, Afganistan, Balkanlarda olduk. Suriye'de bu olaylar yaşanırken ey NATO sen ne zaman gelip bizim yanımızda yer alacaksın. Sürekli terör örgütleri bizi taciz ediyor.
 
Peki, sen ne zaman ortaya çıkacaksın. Devamlı ben bunları mı söyleyeceğim. Arkadaşlarım bunları mı söyleyecek. Şu ana kadar hala olumlu bir söz yok. Aynı şekilde diğer bir takım hususlar da kimi başka güçlerle de bölgedeki fiili durum çerçevesinde ortak hareket etme yolunu aradık. Çok ciddi engellerle de karşılaştık.

Şimdi de Afrin'de Zeytin Dalı Harekatını yürütüyoruz. Büyüklüğü 1000 kilometre kareye yaklaşıyor. Tabii ki bu mücadele bedelsiz olmuyor. Harekatlarımızda bedel ödedik, biz de bin yıldır bu toprakları kanlarımız ile sulayarak vatanımız haline getirdik. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, gazilerine şifalar diliyorum. Bugün de biz bu fedakarlığı yapacağız ki bizden sonrakilere müreffeh bir gelecek bırakalım. Rabbim milletimizin her bir ferdinden razı olsun.
 
TÜRKİYE'NİN YAPTIĞI OPERASYONUN AMACI GÜN GİBİ ORTADADIR
 
Türkiye'nin yaptığı operasyonun amacı gün gibi ortadadır. Haklıya hakkını, Haine cezasını vermekten ibarettir. Türkiye yıllarca "Aman ne ben kimseye dokunayım, ne de kimse bana dokunsun" diyen idarei maslahatçılardan çok çekti. Kimi maalesef gafletinin kurbanı oldu, bu haksızlığa, bu ihanete karşı çıkması gereken siyasetçilerimiz, yöneticilerimiz kendi ikballeri için hep sessiz kaldı. Neredeyse benzer şartlarda yola çıktığımız nice ülkenin bugün fersah fersah önümüzde olmasının nedeninin bu olduğunu görüyoruz. Biz buraya 18 milyon kilometre kareden geldik. Düşünebiliyor musunuz? Devamlı kaybettik. Devamlı verdik. Kimse o kaybedenlere hesap sordu mu? Nasıl kaybettik diye sordu mu? Attığımız her adımda bize olmaz dediler. Yapamazsınız dediler. Daha da ileri gidip haddinizi aşmayın dediler.
 
Artık savunma sanayiinde yüzde 60-65 yerli üretim yapıyoruz. Şimdi biz hepsini kendimiz üretiyoruz. Yanlış komşular bizi mülk sahibi yaptılar. Daha neler olacak, neler. Yapamazsınız dedikleri ne varsa hepsini gerçekleştirdik. Hepsinin de içine adeta gözü kapalı daldık. "Haddinizi aşmayın" diyenlere hadlerini bildire bildire bugünlere geldik. Türkiye, Marmaray projesine başladığında pek çokları dudak bükmüştü; "Yapamazsınız." Yaptık.
 
Bu Nene Hatunlarımız oldukça biz bu yolda daha çok yürürüz. Bu anlayış ile Bolu'yu, Avrasya Tüneli'ni bitirdi. Dünyanın bir numaralı, bilemediniz ilk 3 içinde olan en büyük havalimanını yapıyoruz. Bu yıl ilk etabını inşallah açacağız. Bununla da kalmıyoruz. Bir de İstanbul'da Kanal İstanbul'u açıyoruz. Dünyaya en ileri teknolojide bir kanal yapıyoruz. Bunu da hep birlikte görecek ve yaşayacağız. Yapacağız. Bize bu yakışır.
 
MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNİN ÜSTÜNE ÇIKMAK BÖYLE OLUR LAFLA OLMAZ
 
Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak böyle olur lafla olmaz. Öyle terör estirerek, terörize ederek, terör dayatması ile parlamentoya girerek bir yere varamazsınız. Önce bu vatana aşık olacaksınız, sizin bu aşkınız Allah'ın izni ile bu yatırımların da neticeye ulaşmasını sağlayacaktır.
 
Dün bize dudak bükerek bakan birileri bugün Türkiye'nin bu işleri nasıl başardığına şaşıyorlar. Şimdi bambaşka bir Bolu var. Daha çok şaşıracaklar. Kendilerini dev aynasında görüp Türkiye'yi hiçe sayanların herhalde dudakları uçuklayacaktır. Son dönemde yaşadığımız her hadise bir gerçeği yüzümüze çarpıyor. Eğer bölgenizde ve dünyada söz sahibi olmak istiyorsanız hiçbir konuda kimseye muhtaç olmayacaksınız. Her şeyden önce, elin oğlu sana bire yaptığını zaten ona satar. Bununla da kalmaz, en kritik anda musluğu keser. Orada da öylece kalıverirsin.
 
BİZ BU SEFER KENDİ BU TESİSLERİMİZİ KURDUK
 
Savunma sanayii gibi alanlarda bunun maliyeti çok daha ağırdı. Buna susturma harekatı derler, sustu. O bize ASELSAN'ı kazandırdı. Biz bu sefer kendi bu tesislerimizi kurduk. Türkiye olarak bu araçların en iyisini yapan ülkelere girdik. Ürünlere talip olduk. 10 tane satın aldık. Her biri 30 milyon dolar. Biz onun çok çok altında bunu üretiyoruz bir de tamir, bakım bu noktada parça falan da vermiyor ha. En kritik anda vermiyor. Şimdi bunlar artık yapılıyor. Arıza şu bu olduğunda sıkıntımız yok. Bunlar aşıldı. O genç mühendislerimiz arazide. Askerimizle yan yana, el ele birlikte.
 
İsrail gelir de zor gününde senin askerinle yan yana durur mu? İşte onun için kendine yeteceksin. Yüksek teknolojiyi dayalı üretimler akşamdan sabaha mümkün değil. Bunları da uzun zaman da olsa yapacağız. Sabırlıyız. Biz kullanım aşamasına getirdiğimiz her ürünümüzü dostlarımızla paylaşıyor, onların da hizmetine sunuyoruz. Milletimizin başarısının ifadesidir. Ülkemizin önünde bambaşka bir dönem açacağız. Bolu'ya da çok büyük bir önem düşüyor. Gece gündüz çalışmak zorundayız. Ben sizlere güveniyorum.
 
Rabiamızı biliyoruz değil mi? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Biz asla bölücü değiliz. Onun için 81 milyon tek milletiz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...