Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çavuşoğlu'ndan ABD'nin Afrin açıklamasına cevap

Düzenleyen:
Çavuşoğlu'ndan ABD'nin Afrin açıklamasına cevap

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rum tarafının hidro karbon çalışmalarını durdurması gerekiyor. Bu tür tek taraflı çalışmalarına izin vermeyeceğiz." dedi. ABD'nin Afrin açıklamasına cevap olarak, "Siviller bu operasyondan mutluyken ABD neden rahatsız oluyor?" dedi.

Zeytin Dalı Harekâtı'na yönelik suçlamaları eleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Siviller harekâttan çok memnunken ABD ve diğer bazı ülkeler neden rahatsızlık duyuyor? ABD rahatsız, çünkü YPG'den medet umuyor. Dün toplansaydık YPG Münbiç’ten çıkacak, Türkiye ile ABD buna nezaret edecekti. Tillerson ile bugün de görüşeceğim" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Afrin'de yağmalama veya insanlık dışı muamele konusunda Türkiye'nin hassas olduğunu ve bunlara müsaade etmeyeceğini belirtti.

Çavuşoğlu, geçen hafta Rex Tillerson yerine ABD Dışişleri Bakanlığı'na atanan Mike  Pompeo ile ABD Kongresi'ndeki onay sürecinden sonra görüşeceğini söyledi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...