HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Nasreddin Hoca fıkraları ile büyüdüm

Düzenleyen: /
Nasreddin Hoca  fıkraları ile büyüdüm
Belarus, Haber

GÜNDEM Haberleri

Belarus’un Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh, Belarus’un 16. yüzyıl yazarlarından Francysk Skaryna’nın kitaplarından bir seriyi Millî Kütüphaneye hediye etti.

Kitap bağışının iki ülke kütüphaneleri arasında eğitim, bilim ve kültür alanlarındaki iş birliğinin başlangıcı olacağını kaydeden Büyükelçi Savinykh, “Ulusal mirasımızı, Türkiye’nin ulusal mirasını öğrenerek zenginleştirebileceğimize inanıyoruz. Birikimlerimizi birbirimizle paylaşmamız çok önemli. Bu sebeple, Belarus tarihi, hâlâ ülkemizde devam eden kültürel değerleri anlatan bu kitap serisi Türk halkının ve araştırmacıların da ilgisini çekecektir” dedi.
Kendisinin de kitap okumayı sevdiğini, Türkçeden çevrilmiş kitapları zaman zaman okuduğunu belirten Savinykh “Şunu söylemeliyim ki, çocukluğumda Nasreddin Hoca fıkraları oldukça popülerdi ve başucu kitaplarımdandı. Nasreddin Hoca’yla ve hikâyeleriyle ilgili her şeyi okurdum. O kitaba çok düşkündüm, hala da okurum. Türk medeniyetine, Türk halkının felsefesine ilginç, mizahi ve derin bakış imkânı sunuyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...