Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pentagon duyurdu: Trump'ın tweetlerini bize değil, Beyaz Saray'a sorun

Düzenleyen:
Pentagon duyurdu: Trump'ın tweetlerini bize değil, Beyaz Saray'a sorun

GÜNDEM Haberleri

Suriye'deki kimyasal saldırının ardından "büyük bir karar vereceğini" açıklayan ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün attığı "Füzelerimiz geliyor, hazır ol Rusya" şeklindeki tweet gerilimi iyice artırdı. Trump bu sert mesajından 40 dakika sonra bir tweet daha attı. ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) yaptığı açıklamada ise "Trump'ın attığı tweetleri bize değil Beyaz Saray'a sorun" ifadesi yer aldı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'da füzelerin Suriye'ye "geliyor olacağını" açıklamasının ardından gelecekteki olası askeri operasyonlara ilişkin yorum yapmayacağını belirtti.

Pentagon sözcüsü Eric Pahon yaptığı açıklamada "Bakanlık gelecekteki olası askeri eylemler hakkında yorum yapmıyor. Ben sizi başkanın tweetini nitelendirmek için Beyaz Saray'a havale ediyorum" dedi.

Pahon ayrıca "Başkan 8 Nisan'da yaptığı açıklamada, Suriye rejiminin 7 Nisan'da Duma'daki masum sivillere karşı kimyasal silah saldırısının korkunç olduğunu belirtti ve uluslararası toplumdan derhal müdahale edilmesini istedi" dedi.

TRUMP: HAZIR OL RUSYA

Pentagon, 'gelecekteki muhtemel askeri operasyonlar konusunda' bir yorum yapmayacağını duyurdu. Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde onlarca can aldığı bildirilen kimyasal saldırının ardından 48 saat içinde "büyük bir karar" alacağını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump'a Rusya "Füze atarsan engelleriz" yanıtını vermişti.  Trump bugün bu konuda attığı ilk tweet'te "Rusya Suriye'ye giden füzeleri vurup düşüreceğini söylemiş. Hazır ol Rusya, çünkü füzeler geliyor. Güzel, yeni ve akıllı füzeler. Gazla halkını öldürmekten zevk alan bir hayvanla (Beşar Esad) ortak olmamalısın" dedi.

40 DAKİKA SONRA İKİNCİ TWEET

Trump 40 dakika sonra bir tweet daha atıp, "Rusya ile ilişkilerimiz Soğuk Savaş dönemi de dahil en kötü seviyede. Bunun için bir neden yok. Rusya'nın ekonomisine yardım etmemiz için bize ihtiyacı var, bu çok kolay bir şey, tüm milletler birlikte çalışmalı. Silahlanmayı durdurun" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...