Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Geminin çarptığı yalının zararını kimin karşılayacağı belli oldu!

Düzenleyen:
Geminin çarptığı yalının zararını kimin karşılayacağı belli oldu!

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Boğazı'nda bulunan yalıya gemi çarpmış olay günlerce konuşulmuştu. Zararı kimin karşılayacağı belli oldu.

İstanbul Boğazı’ndaki, Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarpan Malta bayraklı Vitaspirit isimli geminin kazası günlerdir konuşuluyordu. Yalının masrafını kimin karşılayacağı belli oldu.

GEMİYE HACİZ KONULDU

Hürriyet'ten Noyan Doğan'ın yazısına göre yalının masraflarını İngiliz şirket karşılayacak.Yalının sahipleri zararın karşılanması için gemi üzerine 50 milyon dolarlık haciz koydurmuş. Ahırkapı açıklarında tutulan geminin hareket etmesine izin verilmiyor.

P&I SİHORTASI NEDİR?

Dünya denizcilik kuralı P&I sigortasını zorunlu kılıyor. P&I sigortası ile gemilerin vereceği herhangi bir zararı bu sigorta karşılıyor.  Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarpan Malta bayraklı Vitaspirit gemisinin P&I sigortacısı ise İngiltere merkezli UK P&I Club. Şirket, dünyanın ikinci büyük gemi sigortaları yapan sigorta şirketi ve hissedarları da dünyanın büyük armatörleri. Armatörler, gemilerini sigorta ettirmek için bir araya gelip, UK P&I Club adı altında bir sigorta şirketi kurmuşlar. Şirketin yönetimini ise Thomas Miller isimli bir işletme firması yürütüyor. İşte, yalıya çarpan geminin sigortacısı da bu şirket.

TAZMİNAT ÖDENECEK

Vitaspirit’in, P&I sigortasının teminatı ise 1 milyar dolar. Yani geminin; cana, mala ve çevreye vereceği zararlara karşı 1 milyar dolarlık sigortası bulunuyor. Bu da şu anlama geliyor; kaza sonucu Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’nda oluşan tüm zararı İngiliz sigorta şirketi UK P&I Club karşılayacak.
50 milyon dolarlık haciz koyularak, hareket etmesine izin verilmeyen gemi için UK P&I Club devreye girecek; 50 milyon dolarlık teminatı ödeyerek, geminin sefere devam etmesini sağlayacak. Sonrasında ise hasar tespit işlemleri bittikten sonra yalı sahiplerine hasar ödenecek. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...