Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı'na adaylığını açıkladı

Düzenleyen:
Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı'na adaylığını açıkladı

GÜNDEM Haberleri

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Cumhurbaşkanı adayıyım. 100 bin imzayla Cumhurbaşkanı olacağım." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Başkanlık Divanı Toplantısı’nı İstanbul’da yaptı. Akşener, 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olacağını söyledi. 

Toplantıdan sonra açıklama yapan Genel Sekreter Aytun Çıray, erken seçim tartışmalarıyla ilgili, “Türk Milleti adına seçimlerin erkene alınmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bu takdiri ilahidir. Partimizin seçime katılmasıyla ilgili tüm hukuki şartlarını yerine getirdiği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kayıtlarına girmiştir” dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, "Genel seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına karar verdik" demişti.

İyi Parti bu yıl 22 Haziran'ı izleyen her tarihte yapılacak seçime katılabilecek durumda olduklarını duyurmuştu.

Seçim yasasına göre bir partinin genel seçimlere katılması için, seçim tarihinin en az altı ay öncesi itibarıyla ülkenin en az yarısında, yani 41 ilde teşkilatlanması ve altı ay önce olağan kongresini gerçekleştirmesi gerekiyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...