YSK'dan erken seçim açıklaması

Düzenleyen:
YSK'dan erken seçim açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Erken seçim kararı sonrası herkesin merak ettiği "İyi Parti seçime girebilecek mi?" sorusuna YSK Başkanı'ndan "Şu an ben de bilmiyorum!" cevabı geldi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin TBMM grup toplantısında erken seçim çağrısı yapması üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlediği toplantıda erken seçim tarihinin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacağını açıkladı. Konuya ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven basın mensuplarına açıklamada bulundu. TBMM’den milletvekili seçimlerinin yenilenmesiyle ilgili yasanın çıkmasını beklediklerini belirterek, “Yasa çıktığı takdirde Anayasa gereğince Cumhurbaşkanı seçimiyle birlikte iki seçimi birlikte yapacağız. YSK olarak bir seçim bittiğinde bir sonraki seçimin hazırlıklarını yaparız. En az iki seçim için hazır malzemelerimiz olur, yapılanmamızı tamamlarız, şuanda da bu seçim için her türlü hazırlığımız tamamdır. Bundan sonraki aşamada genelgeler ve seçim takviminin hazırlanması ve yurtdışındaki yapılanma işlemlerimiz olacak. Bugün itibariyle seçim takvimi hazırlıkları başladı. 1-2 gün içinde tamamlayıp, süreci işleteceğiz. Sürecin işletilmesi açısından YSK'da süre sıkıntısı yoktur" şeklinde konuştu. 

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Güven, "Siyasi partilerin hangi şartlarda seçime katılacağı hususu, Siyasi Partiler Kanunu'nda yer alıyor. İnternet sitemizde de yazılı. Kanunda yer alan şartları hangi partilerin yerine getirdiğini incelemek için siyasi partilerin kayıtlarını tutan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından dosya istenilecek partilerin kayıtlarıyla ilgili. İnceleme sonucu, seçime katılıp katılamayacağı belirlenecek" diye kaydetti. 

"İYİ PARTİ SEÇİME GİREBİLECEK Mİ?" SORUSUNA İLK CEVAP: BEN DE BİLMİYORUM!

("İyi Parti seçime girebilecek mi?" sorusuyla ilgili) Siyasi partilerin hangi şartlarda seçime katılacağı hususu Siyasi Partiler Kanunu 36'ncı maddede yazılı. Bizim içtihatlarımız da bu konuda var. Bu şartları hangi partilerin yerine getirdiğini incelemek için siyasi partilerin kayıtlarını tutan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan evrakları isteyeceğiz. Ve YSK olarak hangi partilerin seçime katılma hakkı olduğunu bu inceleme sonucunda açıklayacağız. Şu an itibariyle benim bilmem de mümkün değil.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...