Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cüceler engelli sayılacak

Cüceler engelli sayılacak

GÜNDEM Haberleri

2008’de engel oranı cetvelinden kaldırılan akondroplazi hastalığı için çalışmalar sürüyor. Taslak onaylanırsa hastalığa yüzde 40 engel oranı verilecek.

DAMLA PEKER

Halk arasında ‘cücelik’ olarak bilinen akondroplazi rahatsızlığıyla hayatlarını sürdürenler, engellilere sağlanan sosyal haklardan yararlanmak istediklerini her fırsatta dile getirirken; gözler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan gelecek müjdeli habere odaklandı. 2005 yılında yürürlüğe giren “Özürlüler ve Bazı KHK’larda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” kapsamında orantısız cücelik yani akondroplazi hastalığı, 2008 yılında engel oranı cetvelinden kaldırılmıştı. Kararın ardından hastalığın sebep olduğu nörolojik, ortopedik ve kulak burun boğaz hastalıkları gibi problemler yaşadıklarından ve hayat performansları düştüğünden engelli hakları ve istihdamdan faydalanabilmek için geçen yıl Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) başvurdular. Bunun üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı akondroplazi rahatsızlığıyla hayatlarını sürdürenlerin engelli sayılması ile ilgili çalışma başlattı. İki bakanlığın iş birliği ile yakın zamanda çıkarılması planlanan yönetmelik taslağında Akondroplaziye yüzde 40 engel oranı ile yer verildiği belirtildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...