Adaylığa ağır fatura

Düzenleyen:
Adaylığa ağır fatura

GÜNDEM Haberleri

24 Haziran 2018 seçimleri için aday gösterilecek isimlerin tespitinde yoğun çalışma yürüten siyasi partilerden çoğu milletvekili aday adaylarından alınacak ücretleri belirledi.

Damla Peker ANKARA

AK Parti’de, 24 Nisan’da başlayan aday adaylığı başvuruları, 29 Nisan’da sona erecek. AK Parti’den milletvekili adaylık başvurusu doğrudan genel merkezdeki ilgili birime veya il başkanlıklarına elden teslim suretiyle yapılacak. AK Parti milletvekili adaylık ücretini de ilan etti. Buna göre erkek milletvekili aday adaylarından 6 bin lira, kadın ve genç (18-25 yaş arası) adaylardan 3 bin lira alınacak. Engelli adaylar ise 1000 lira özel aidat verecek. AK Parti milletvekili aday adaylığı için başvuru formu parti il başkanlıklarından olduğu gibi partinin internet sitesinden de temin edilebiliyor.

MHP’de ise aday adaylığı için başvurular bugün başlayıp, 3 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Milletvekili adaylığı için başvuru ücretleri 2 bin 500 TL olarak belirlendi. Aday olamayanların parası da iade edilecek.

CHP ise aday adaylığı başvurularına 30 Nisan’da başlıyor. 7 Mayıs’ta sona erecek başvuruların ücretleri ise diğer partilere göre yüksek. Buna göre erkek milletvekili aday adaylarından 11 bin lira, engelli ve kadın adaylardan ise 5 bin lira alınacak.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...