Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hülle yeniden vekillik getirdi

Hülle yeniden vekillik getirdi

GÜNDEM Haberleri

Kiralık vekil tiyatrosu sonunda bitti. İYİ Parti ‘boynu bükük’leri teslim etti. CHP, 15 milletvekilini seçilecek yerden aday gösteriyor.

İşte o vekiller
Burcu Köksal
Mustafa Tuncer
Nihat Yeşil
Hüseyin Yıldız
Ahmet Aydın
Mehmet Göker
N. Altaca Kayışoğlu
Erkan Aydın
Tufan Köse
Okan Gaytancıoğlu
Tacettin Bayır
Çetin Arık
Fatma K. Hürriyet
Ömer Fethi Gürer
Ünal Demirtaş

O lekeyi alınlarını öperek çıkaramazsın

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’den İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekilinin tekrar CHP’ye dönmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bunu Türk demokrasi tarihinde Güneş Motel’den daha büyük bir kara leke, siyasal ahlaksızlık olarak nitelendiren Bozdağ, şöyle devam etti: Orada milletvekilleri pazarlık yaptılar, kendileri gittiler. Ama burada bir partinin genel başkanı, kendi milletvekillerini başka bir partiye ağlata ağlata gönderdi, ağlata ağlata teslim etti. Şimdi geri alıyor.
“Madem demokrasi var, neden zorla bu milletvekillerini partinizden gönderdiniz?” sorusunu yönelten Bozdağ, şu değerlendirmelerde bulundu: Bu, CHP’de demokrasinin olmadığını, tek adamlığın ve Kılıçdaroğlu diktatörlüğünün hâkim olduğunu çok net gösteriyor.  Demokrasi tarihimizin en kara lekesini, bu milletvekillerinin alnına, CHP’nin siciline, bu kara lekeyi sürdünüz. Şimdi milletvekillerinin alnından öperek geri aldığını görüyoruz. Ama öyle bir kara leke sürdünüz ki bunların alnını öperek o kara lekeyi çıkarmanız mümkün değildir.

2 BİN 470 DEĞİŞİKLİK
Anayasa değişikliği uyum yasalarının 6 ay içerisinde çıkarılmasının öngörüldüğünü de belirten Bozdağ “Şu anda yürürlükte 879 kanun, 80 Kanun Hükmünde Kararname bulunmaktadır. Yaklaşık olarak yetki kanun kapsamında değişiklik yapılacak kanun sayısı 521. madde bazında kaldırılacak madde sayısı 2 bin 483. Değiştirilecek madde sayısı iki bin 470 olarak yaptığımız tespitler içinde öngörülmektedir” ifadesini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...