Bekir Bozdağ: Bugün tarihe 'kanlı pazartesi' olarak geçecektir

Düzenleyen:
Bekir Bozdağ: Bugün tarihe 'kanlı pazartesi' olarak geçecektir

GÜNDEM Haberleri

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Bozdağ, Kudüs'te yaşananlarla ilgili olarak "Katliamda ABD'nin eli vardır. Bugün tarihe kanlı pazartesi olarak geçecektir. İsrail'i ve ABD'yi katliam nedeniyle şiddetle kınıyoruz." dedi. Bozdağ, 3 gün süreyle ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları;

Katliamda ABD'nin eli vardır. Bugün tarihe kanlı pazartesi olarak geçecektir. İsrail'i ve ABD'yi katliam nedeniyle şiddetle kınıyoruz.

ABD'nin attığı bu adımı yok kabul ediyoruz. ABD attığı bu adımla barış sürecini yok etmiştir. ABD artık çözümün değil sorunun bir parçasıdır.

Kudüs bağımsız Filistin devletinin başkentidir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi harekete geçmelidir. Kudüs ilerde tekrar gerçek sahiplerine teslim edilecek. BM, terörist devlete "dur" demeli.

Kudüs'ün statüsü, tarihi, manevi, ahdi statüsü uluslararası toplumun teminatı altındadır. Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının ve uluslararası anlaşmaların, hukukun teminatı altındadır. Bugün bütün bu teminatlar maalesef çiğnenmiştir, hem de bu teminatların altında imzası olan ABD tarafından çiğnenmiştir. Türkiye olarak biz atılan bu adımı yok kabul ediyoruz.

Terörist İsrail devleti ve bu terörist devleti koruyup kollayan ABD ve ona destek olanlar Kudüs'ü terk etmek zorunda kalacaklardır.

Bugünkü katliamların asli sorumlusu hiç şüphesiz İsrail devletidir ama İsrail kadar bu katliamlardan sorumlu olan diğer bir ülke ABD'dir, ABD yönetimidir.

MHP ayrı parti, AK Parti ayrı partidir. Hükümetimizin gündemimizde af söz konusu değil. 

3 gün süreyle ulusal yas ilan edildi. Washington ve Tel aviv elçileri istişare için geri çağrıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...