Çok vahim tablo... Ya Muharrem İnce bunu da yaparsa?

Düzenleyen:
Çok vahim tablo... Ya Muharrem İnce bunu da yaparsa?

GÜNDEM Haberleri

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, bugünkü yazısında Muharrem İnce'nin adaylığına değindi. İnce'nin her bulunduğu seçmen kitlesinin yanında o seçmen kitlesinin rengine büründüğünü işaret eden Uğur, çok vahim bir tablo çizildiğini ifade etti. Uğur, İnce'nin söylemlerini eleştirerek bir de uyarıda bulundu. İşte Fuat Uğur'un yazısı...

"YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL YA DA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN"

"Ama siyaset çok farklı. Hele de bir yarışa girdiğinde. 'Akşam yenilen hurmalar bugün seni tırmalar' özdeyişini unutmamak gerek. Muharrem İnce’nin bugünkü sözlerinin tam tersini birkaç yıl önce söylediğini öğrenmekten şaşkına döndük. Her gün bir yenisi ortaya çıkıyor. Dün bir Meclis konuşmasındaki tartışma esnasında 'Neden kadınların başını kapatmaya uğraşıyorsunuz kardeşim, erkekler kadınlar geçerken gözlerini kapatsın' dediğini öğreniyoruz." 

"Şimdi bu yüzden 'Benim de kız kardeşimin başı kapalı, bizim dönemimizde başörtülüler rahat edecek' sözleriyle herkesi güldürüyor. Dindar insanların karşısında dindar gibi görünmeye çalışıyor. Konuşması sırasında ezan okunduğunda susuyor, sanki televizyon programlarında 'Ezan okunurken niye susuluyor ki kardeşim' diyen kendisi değilmiş gibi. Tekke zaviye demeden gezip ellerini semaya açıyor. Mevlâna Türbesi de dâhil. Mevlâna’nın kafalarımıza mıh gibi çakılan o sözünü tınmıyor bile bunu yaparken: 'Ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün"

"Hakkâri’de toplama HDP’li ve PKK’lıların doldurduğu küçük alanda 'Başkan Selo' sloganları arasında konuşmaya çalışırken 'Selahattin başkanı ziyaret ettim, sen dışarıda olmalısın dedim ona' diyerek taşıma mitingçilere 'Ben de eskiden sizin gibi Kürt’tüm, bana oy verin' mesajı iletiyor.

"Gülmeyin, gazeteciler tabii cin, soruyorlar 'Hangi takımı tutuyorsunuz?' diye. O da söylüyor 'Beşiktaş’ın Çarşı ruhuna bayılıyorum, Galatasaray’ın Avrupa’da ses getirmesine güveniyorum. Trabzon’un Anadolu’da olması bir başka güzel. Çocukken Fenerbahçeli'ydim.' İşte ondan, eskiden Fenerbahçeli olan neden eskiden Kürt olmasın?"

"Köylünün karşısına çıkınca köylü oluyor. Traktörü römorkuyla geri geri götürebiliyormuş da ondan. Bu arada kafasına geçirdiği kasket de ispatıymış."
 
"ASIL ENDİŞE VERİCİ OLAN NE?"

"Tüm bunlara 'neyse' deyip geçebilirdik ama şimdi asıl korkulması, kaygı duyulması gereken hususta sıra. Yakınları Muharrem İnce’nin bir gün LGBT bireylerinin karşısına çıkıp konuşma yapmasından ve 'Ben de eskiden sizin gibiydim” demesinden korkmalılar bence. Bu gidişle olacak sanki. Çünkü LGBT her yıl haziran ayının ortalarında 'Onur yürüyüşü' dedikleri bir gösteri düzenliyor. O yürüyüşe katılıp böyle konuşabilmesi ihtimal dışı değil. Antrparantez belirtelim 'Ben de sizdendim bir zamanlar' derse kimse kınayamaz ve karışamaz. Ama, sonuçta bu bir seçim yarışı ve önlerinde binbir takla atarak oy beklediği Kürt seçmen, dindar seçmen, köylü seçmen ne der onu bilemem. Kısaca aman diyeyim, birileri Muharrem Bey’i durdursun."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...