HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yeni düzenleme ile ölen madencinin eşi ve çocuğuna iş verilecek

Düzenleyen:
Yeni düzenleme ile ölen madencinin eşi ve çocuğuna iş verilecek
Madenci, Kaza, Haber

GÜNDEM Haberleri

Yakın zamanda meydana gelen maden kazaları sonrasında yaşanan acıların tekrarlamaması için bir takım teşvikler uygulamaya konulurken, hükûmet bir yandan da hayatını kaybeden madencilerin ailelerinin mağdur olmaması için harekete geçti.

Sefa Bilgitekin - Ankara

Geçtiğimiz aylarda açıklanan yeni torba yasayla birlikte maden kazalarında hayatını kaybedenlerin yakınları kamuda istihdam edilecek. Karara göre kömür ve linyit madenlerinde meydana gelen iş kazası sonucunda hayatını kaybeden sigortalıların yakınları, kamuda sürekli işçi kadrosunda çalıştırılacak. Karar 2003 ile 2014 tarihi arasında kömür ve linyit madenlerinin yer altı işlerinde meydana gelen kazaları kapsıyor. Bu kapsamda hayatını kaybeden sigortalının eş ve çocuklarından birisi, bekâr ise kardeşlerinden birisi hak sahibi olacak. Hak sahibi kişi  başvurular sonucunda Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca tespit edilecek. Devlet Personel Başkanlığına bildirilerek kişi, kamuda istihdam edilecek. Bir başkasının bakımına muhtaç olacak derecede engelli olan yakınlar ise bu haktan yararlanamayacak. Ayrıca malullük, yaşlılık veya emeklilik aylığı alanlar da bu haktan yararlanamayacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...