HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakanın eline aldığı tüfek bakın kimin çıktı?

Düzenleyen: /
Bakanın eline aldığı tüfek bakın kimin çıktı?
Milli Savunma Bakanı, Nurettin Canikli, Makina Ve Kimya Endüstrisi Kurumu, MKEK, TÜBİTAK, SAGE, Silah, Haber

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanı Canikli, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ile TÜBİTAK SAGE’nin projeleri imza töreni için gittiği Kırıkkale’de MKEK’nın ağır silah ve çelik fabrikası ile silah müzesini de gezdi.

Canikli müzede geçmişte kullanılan silahlar ile ‘Gazi Tüfek’ olarak adlandırılan, 27 Ocak 2018’de Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Piyade Üstçavuş Fatih Mehmethan’a ait tüfeği inceledi.

Vatan'da yer alan habere göre; MKEK Silah Fabrikası Müdürü Mehmet Ocakçıoğlu Gazi Tüfeğin hikayesini şöyle anlattı:

Müzeye konuldu

MPT-76 geldiğinde şarapnel darbeleri yüzünden dipçiği ve namlu ağzındaki alev gizleyeni ağır hasarlıydı. Parçaları değiştirip, kontrolünü yaptıktan sonra gönderecektik. Ancak Astsubay Fatih Mehmethan’ın Afrin’de şehit olduğunu öğrenince çok duygulandık. Şehidimizin hatırasının yaşaması için silahı müzede sergilemek istedik. Tozunu bile almadan, geldiği haliyle müzeye kaldırdık.

Gazi kovan da var

Mehmet Ocakçıoğlu, “MKEK’nın Ankara’daki müzesinde meşhur ‘Gazi Kovan’ımız var. Gazi Kovan, Kurtuluş Savaşı sırasında 1.5 yıl içinde 8 kez doldurulup, 9 kez cephede kullanılan ve her kullanılışından sonra atölyeye getirilen, son olarak ise Cumhuriyet’in ilanı şerefine yapılan 101 pare top atışındaki en son atışın yapıldığı kovandır” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...