Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK, Suriye'de El Nusra komutanını esir aldı

- Güncelleme:
PKK, Suriye'de El Nusra komutanını esir aldı

GÜNDEM Haberleri

Suriye'de El Nusra cephesi ile PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD güçleri arasında çıkan çatışmada, El Nusra komutanı Ebu Musab'ın esir düştüğü bildirildi.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi'nde, El Nusra cephesi ile PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda çok sayıda kişinin öldüğü ifade edilirken, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, PYD savaşçılarının, Ebu Musab adlı El Nusra komutanını yakaladığını duyurdu. Silah sesleri Türkiye tarafında da tedirginliğe yol açarken çatışmalarda yaralanan 15 Suriyeli, Akçakale'ye getirildi. Telabyad İlçesi'nde, geçtiğimiz yılın eylül ayında başlayan çatışmalarda ilçenin yönetimi Özgür Suriye Ordusu'na mensup muhalifler tarafından ele geçirilmişti. O dönemden bu yana ilçede çatışmalar yaşanmıyordu.
İlçenin kontrolünü ele geçirmek için Telabyad'a gelen PYD güçleri ile El Nusra cephesi arasındaki çatışma sınır komşusu Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde tedirginliğe yol açtı. Silah seslerinin ilçede net bir şekilde duyulduğu çatışmalarda yaralanan 15 kişi, yakınları tarafından sınırdan geçirilerek Akçakale Devlet Hastanesi'ne getirildi.
Acil serviste tedavisine başlanılan yaralılardan, hayati tehlikesi bulunanlar çevre illere sevk edildi. Güvenlik güçleri, çatışmaların ardından sınır hattında önlemlerini arttırdı.
YÜZLERCE SİVİL KARŞILIĞINDA SERBEST BIRAKILIR
Fırat Haber Ajansı başta olmak üzere PKK'ya yakın çok sayıda internet sitesinde, El Ekrad Cephesi Komutanlığı'na dayanılarak verilen haberlerde PYD'ye bağlı 'El Ekrad Cephesi' güçlerinin dün gece çıkan çatışmalarda 'Irak İslam Devleti ve Biladi Şam Emiri' olarak nitelendirilen Ebu Musab'ı esir aldıkları belirtildi. PYD'de bağlı El Ekrad Cephesi tarafından bugün yapılan açıklamada, "Açık bir şekilde ilan ediyoruz: El Ekrad Cephesi Irak İslam Devleti ve Bilad El Şam'ın çatısı altına girmeyecek ve El Kaide'nin bir kolu olmayacak" denilirken Çeçen kökenli El Kaide Emiri Ebu Musab'ın, yüzlerce sivil karşılığında serbest bırakılabileceği bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...