Referandumu bilen şirketten 24 Haziran anketi

Düzenleyen:
Referandumu bilen şirketten 24 Haziran anketi

GÜNDEM Haberleri

Referandumda 'Evet' ve 'Hayır' oylarının birbirine yakın olduğunu tespit eden Metropoll Araştırma'nın 24 Haziran anketi belli oldu.

24 Haziran seçimleri için son viraja girilirken, anket şirketleri de yaptıkları araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

ERDOĞAN YÜZDE 46, İNCE YÜZDE 20 

Metropoll Araştırma'nın anketine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 46 gözükürken, CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin oy oranı ise yüzde 20 çıktı.

MERAL AKŞENER, DEMİRTAŞ'IN GERİSİNDE

Araştırma sonucuna göre, "İkinci tura ben kalacağım ve cumhurbaşkanı ben olacağım" iddiasındaki Meral Akşener, Muharrem İnce'nin çok çok gerisinde kalırken, asıl şoku HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın da gerisinde kalarak yaşadı. Ankete göre ilk turda Demirtaş'a oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 11.4 iken, Meral Akşener'e oy vereceğini söyleyenler 11.2'de kaldı.

KARARSIZLAR BELİRLEYİCİ OLACAK

Metropoll'ün anketine göre Saadet lideri Temel Karamollaoğlu'na oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 1.7 iken, Doğu Perinçek'e oy vereceğini söyleyenler ise 0.1 oldu. 
Kararsızların oranı 5.6 iken, hiç kimseye oy vermeyeceğini söyleyenler 1.8, protesto oyu kullanacaklar ise 1.4 çıktı.

REFERANDUMU YAKIN TAHMİN ETMİŞTİ

Metropoll, geçtiğimiz yıl 16 Nisan'da gerçekleşen referandumda yaptığı araştırmanın sonucunu "Evet ve Hayır oylarının şansı eşit" şeklinde duyurmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...