HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dışişleri Bakanı: Kandil'i de dümdüz edeceğiz

Düzenleyen: /
Dışişleri Bakanı: Kandil'i de dümdüz edeceğiz
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Afrin, Kandil, Haber

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Afrin'de, Cerablus'ta, El-Bab'ta inlerine nasıl girdik gördünüz. Şimdi sıra geldi Kandil'e. Kandil'i de dümdüz edeceğiz. Onları inlerine gömeceğiz. Tehdit neredeyse orada yok edeceğiz."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kahraman güvenlik  güçlerinin teröristlere sadece Türkiye'yi değil, tüm bölgeyi dar ettiğini  belirterek "Şimdi sıra Kandil'de. Kandili de başlarına yıkacağız. Kandil'de de  tepelerine ineceğiz. Tıpkı Türkiye içindeki dağlarda inlerine gömdüğümüz gibi.  Teröristlere yer yok." dedi. Çavuşoğlu, Serik ilçesi Eskiyörük Mahallesi'nde katıldığı toplantıda,  Türkiye'nin tüm imkanları ve maddi gücünü halk için kullandıklarını söyledi.Kendilerinde boş laf ve hamaset olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, "Bazı  adaylara bakıyorum vaatler havada uçuşuyor. Bedava ev verenler, araba verenler  var. Kimin nesini kime veriyorsun? İş ver, iş. Biz Avrupa'nın toplamında daha  fazla istihdam oluşturmuşuz." diye konuştu.Projelerle yola çıktıklarını, yaptıklarını ve yapacaklarını  anlattıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, 2023 hedeflerine Türkiye'yi AK Parti'nin  ulaştıracağını dile getirdi. "Başka adaylardan 2023 ile ilgili bir proje veya  hedef duydunuz mu?"  diye soran Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bir çeşme yaptıracağım dediğini duyabildiniz mi? Hep 'İptal  edeceğiz.' hep 'Yıkacağız.' hep 'Yok edeceğiz.' Kimden alıyorsunuz bu dünyanın en  büyük mega projeleri iptal etme talimatlarını? Aynı FETÖ gibi. Aynı Türkiye'yi  kıskananlar gibi. Türkiye'yi yıkmak isteyen bir FETÖ var, bir de Türkiye'yi  kıskananlar var. Hangisinden talimatları alıyorsunuz? Bana ikisinden birden  talimat alıyorsunuz gibi geliyor."

 ŞİMDİ SIRA KANDİL'DE

Milletin her şeyi gördüğüne değinen Çavuşoğlu, 16 yılda Türkiye'yi her  alanda ayağa kaldırdıklarını anlattı. Bütün bunları zor şartlar altında  yaptıklarına dikkati çeken Çavuşoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Artık masada varız. Uluslararası sistemde daha güçlü olmak için  Türkiye'de de güçlü olmalıyız. Yeni sistemle daha güçlü devlet ve hükümet olacak.  Seçim bitecek, geçimimize bakacağız. Bürokrasi zulüm olmaktan çıkacak. Milli  iradenin tecelli ettiği Meclis de güçlü olacak. Yasaları bürokratlar değil  Meclistekiler yapacak. Tüm kurumlarımız güçlü olacak. Temel atma dönemi bitti ama  bizim için şimdi sıçrama ve hedeflere koşma zamanı. Şimdiden 2071 vizyonunun  ortaya konulması lazım."

Çavuşoğlu, Türkiye'nin bundan sonraki süreçte sahada da masada da daha  güçlü olacağına işaret ederek şunları kaydetti:

"Sahada kahramanlarımız teröristlere sadece Türkiye'yi değil, tüm  bölgeyi dar ediyor. Nasıl bindik tepelerine Afrin'de? Nasıl temizledik DEAŞ'lı  teröristleri? Şimdi sıra Kandil'de. Kandili de başlarına yıkacağız. Kandil'de de  tepelerine ineceğiz. Tıpkı Türkiye içindeki dağlarda inlerine gömdüğümüz gibi.  Teröristlere yer yok. Kürtler bizim kardeşlerimiz. Onlar da bu ülkenin asli  unsuru. Hepimiz büyük bir milletiz ama hainlere ve teröristlere yer yok. Artık  Türkiye sahada kazanıyor, masada kaybetmiyor."

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...