HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Mehmet Öz hayatında ilk kez Türkiye için bunu yaptı

Düzenleyen:
Mehmet Öz hayatında ilk kez Türkiye için bunu yaptı
Mehmet Öz, Türkiye, Oy , Haber

GÜNDEM Haberleri

Bütün dünyanın tanıdığı, sağlık konusunda en son Trump’ın sağlık konseyinde yer alan Türk doktor Mehmet Öz, Türkiye’deki seçimler için New York’ta ilk defa oy kullandı...

Sandık başında görevliler ve o sırada oy verme alanında bulunan seçmenlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Dr. Öz, istekleri kırmadı ve herkesle fotoğraf çektirdi.

TC kimliğini değiştirmek üzere NY Başkonsolosluğuna başvuran Öz, bugün yeni kimliğini aldıktan hemen sonra, Başkonsolosluğun bulunduğu binanın 5. Katındaki seçim alanına gelerek ilk defa oy verdi.

Oy verme işleminden sonra kısa bir röportaja zaman ayıran Dr. Öz, Türkiye’deki şu sıralar gelişen süreç sorulduğunda “oralara hiç girmeyelim” diyerek konu hakkında konuşmayacağını belirti. Fakat Öz, bu seçimin çok önemli olduğunu, o nedenle oy vermeye geldiğini söyledi.

Medyada oldukça tepkiler aldığı, eleştirilere maruz kaldığı, Trump’ın sağlık ile ilgili konseyinde yer alması konusunda ise Mehmet Öz, şunları söyledi:

“Başkanlık konseyi çok önemli, 1956’dan beri var olan Presidential Council, bütün başkanların hazırlayıp uyguladığı bir program. Nedense bu başkanlıkta bir sene geciktiler. Fakat sonunda konseyi seçtiler. Çocukların fizik sağlığını çok önemseyen ve bu alanda yeni kararlar alıp uygulayan önemli bir konsey fakat, bu konsey aslında bütün halkın sağlığı ile ilgili kararları alıyor. Trump özellikle çocuklar konusuna baskı yapalım istedi. Okullarda artık spor yapılmıyor. Çünkü okullara hiç para verilmiyor. Benim gençliğimde herkes mecburen spor yapardı. Bazı ülkelerde anne baba çocuklarına diyor ki ‘dışarı git oyna, hava kararmadan eve gel.’ Burada artık kimse onu yapmıyor, herkes korku içerisinde yaşıyor. Şehirlerde zaten çocukları dışarı bırakmıyorlar. Okullarda da spor yapmazlarsa o çocuklar sporsuz kalıyorlar. Sporsuz olan çocuklar şişmanlıyorlar, bu sefer beyinleri çalışmıyor.”

Mehmet Öz, “Türkiye’deki çocuklar için böyle bir programın olup olmayacağı konusunda düşünceleriniz nedir?”  sorusuna ise “Yüzde yüz faydalı olur, başkanlık konseyine benzer vakıflar var fakat, anneler ve babalar bu konunun ne kadar önemli olduğunu anlamazlar, üzerine biraz gitmezlerse, o durumda çocuklar bütün zamanlarını video oynayarak geçirirler. Amaç aileden başlamak. Başkanlık Konseyin en büyük amacı, ünlü olan insanları televizyonlara çıkartmaya başlayarak toplumun dikkatini çekebilmek. Başkanlık Konseyinin ilk toplantısı Eylül’de olacak ve ondan sonra büyük bir açılım yapacağız” diyerek cevap verdi.

Bu konunun siyasi olarak büyük yankı uyandırmasına yönelik soruya; “Trump şovuma niye geldi? Seçimden önce hem Hillary hem de Trump’ı davet etmiştim. Onların konuşacak sağlık konuları vardı. Hillary de davetimi kabul etti fakat sonradan hastalandı gelemedi. Her ikisi de 70 yaşını aşmış insanlar olduğu için seçimden önce sağlık konusu ortaya çıktı ben de onu şova aldım başka bir ilişkimiz yok” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...