HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD'den kahve ve baharat gibi toz ürünlerine kısıtlama

Düzenleyen:
ABD'den kahve ve baharat gibi toz ürünlerine kısıtlama
Abd, Thy, Bagaj, Haber

GÜNDEM Haberleri

Türk Hava Yolları tarafından yapılan duyuruda, ABD'ye uçacak yolculara önemli bir hatırlatma yapıldı. Amerikan Ulaştırma Güvenlik İdaresi (TSA) kahve, un, baharat, kozmetik ve benzeri toz ürünlerinin kabinde taşınmasına kısıtlamalar getirildiği belirtildi. Öte yandan yasağın Türkiye'ye özgü olmadığı, ABD'ye yapılacak tüm uçuşlarda geçerli olduğu öğrenildi

Türk Hava Yolları, ABD’ye gidecekleri toz ürünlerine getirilen kısıtlamalar konusunda uyardı. Amerikan Ulaştırma Güvenlik İdaresi TSA (Transportation Security Administration)  tarafından alınan karar gereği Amerika’ya yapılacak uçuşlarda toz ürünlerin (un, şeker, kahve, baharat, süttozu, kozmetik vb.) yolcu beraberinde taşınmasına bazı kısıtlamalar getirildiği belirtildi.

Habertürk'ün haberine göre, kısıtlamaların Türkiye'ye özgü olmadığı, dünyanın her yerinden ABD'ye yapılacak uçuşlarda geçerli olduğu aktarıldı.

THY’den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

- 27.06.2018 tarihi itibarıyla başlayacak kısıtlamaya göre, kişi başı 350 ml ve/veya daha fazla toz içerikli maddelerin kabin içerisinde taşınması yasaklanmıştır.

- Kabin içerisinde taşınacak 350 ml altındaki toz ürünler ise kontrole tabi tutulacak olması nedeniyle, yolcularımızın seyahat esnasında kabin içerisinde kullanımı gerekli olmayan tüm toz ürünleri el bagajları içerisine yerleştirmeleri ve check-in esnasında uçak altı kargo bölümüne teslim etmeleri tavsiye olunur.

- Pasaport sonrası gümrüklü alanlardan alınan ve kilitli poşetler içinde tutulan toz içerikli maddeler yolcu yanında kabin içinde taşınabilir. Yolcu  yanında medical/ilaç tarzında birleşimler ve bebek mamaları (mühürlü olması koşuluyla) 350 ml ve daha büyük limitlerde yolcu yanında kabin içinde taşınabilir

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...