HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

24 Haziran öncesi birbirinden farklı anket sonuçları

Düzenleyen: /
24 Haziran öncesi birbirinden farklı anket sonuçları
Anket, Seçim Anketi, Son Anket, Erdoğan Oy Oranı, Ak Parti Oy Oranı, Muharrem İnce Oy Oranı, Chp Parti Oy Oranı, Meral Akşener Oy Oranı, İyi Parti Oy Oranı, Haber

GÜNDEM Haberleri

24 Haziran seçimleri yaklaşırken anket şirketleri de oy tahminlerini açıklamaya başladı. İşte birbirinden farklı anketlerin sonuçları...

ORC Araşturma'nın 17-19 Haziran arasında 36 ilde toplam 4250 kişi ile yüz yüze yapılan çalışmasında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,7 ile birinci turda seçimden galip çıkan isim olacak.

CUMHUR İTTİFAKI: YÜZDE 54,7 - HDP, MHP'Yİ GEÇİYOR

Ankete göre partiler kıyasıya yarış içerisinde. Partilerin yarışında son durum şöyle:

Yeni Türkiye adına bir dönüm noktası olacak 24 Haziran seçimlerinden önce Sonar, Konda, Metropoll ve Konsensus'un yayınlanmamış anketleri ortaya çıktı. 24 Haziran seçimleri öncesi yabancı kaynaklı Metropoll araştırma şirketi gösterdiği uydurma anketlerle İP genel başkanı Meral Akşener'e gazlamaya devam ediyor. Bir başka uydurma anket sonuçları yayınlayan Sonar ise Cumhur İttifakı'nı baraj altında gösterdi.

Metropoll, Konda, Sonar ve Konsensus'un seçim yasakları sebebiyle kamuoyuna açıklanmayan anketleri 14-16 Haziran tarihleri arasında yapıldı. Seçimlere yönelik bu son ankette Cumhurbaşkanı seçimi ve partilerin oy dağılımına ilişkin taban tabana zıt sonuçlar elde edildi.

Yabancı kaynakların araştırmacısı olarak bu seçimde öne çıkan Metropoll, İYİ Parti için de kamuoyu araştırmaları yapıyor. İşte Metropoll'ün anketine göre, Cumhurbaşkanı adaylarının alması beklenen oy oranları şöyle;

Recep Tayyip Erdoğan % 46,2 (Mayıs anketi 45,9), Muharrem İnce %24,5 (Mayıs anketi 20,1), Selahattin Demirtaş %11,3 (Mayıs %11,4), Meral Akşener %9,2 (Mayıs 11,2), Temel Karamollaoğlu %2,2 (Mayıs 1,7), Perinçek %0,4.

Metropoll anketinde kararsızlar %3,9 olurken, hiçbir adaya oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranı %0,7, protesto oyu kullanacağını söyleyenler %0,3 ve sandığa gitmeyeceğini söyleyenler %0,3 olarak çıktı.

ERDOĞAN VE İNCE ÇIKTI AKŞENER DÜŞTÜ

Metropoll anketine göre Muharrem İnce Mayıs ayına göre oylarını yaklaşık 5 puan artırmış görünürken Meral Akşener'in oyu 2 puan düşmüş. Erdoğan 0,3 puan, SP adayı Karamollaoğlu da oylarını 0,5 puan artırmış.

PARTİLERİN OY ORANI NE OLUR?

Milletvekili seçimlerinde ise Metropoll Anketine göre kararsızlar dağıtılmadan önce Cumhur İttifakı'nın oyu %46,5, Millet İttifakı %35,5 olurken HDP'nin oyu %11,5. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra, Cumhur İttifakı %49,4 olurken, Millet İttifakı %38,1, HDP %12,3 ve Diğer oylar %0,2 olarak görünüyor.

KONSENSUS ANKETİ SONUÇLARI

AK Parti için kamuoyu araştırmaları yapan Konsensus'un 16 Haziran'da yapılan anket sonuçları Metropoll'den çok farklı bir sonucu işaret ediyor.Konsensus anketine göre Recep Tayyip Erdoğan ilk turda seçilecek, Cumhur ittifakı %53-55 aralığında oy alarak Mecliste çoğunluğu sağlayacak.

ERDOĞAN RAHAT KAZANIYOR

İTTİFAK OYLARI NE KADAR

Konsensus anketine göre 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın oyu yüzde 53-55, Millet İttifakı'nın oyu yüzde 35-40 aralığında olacak.

HDP BARAJI AŞAMIYOR MU?

Konsensus anket sonuçları yurt içi oyları ile HDP'nin barajı aşamayacağı iddiasında. Murat Sarı şu bilgileri verdi: "HDP bizim anketimizde yurtiçi oylarla barajı aşamıyor. Çok kritik bir noktada, aşma-aşamama arası bir yerde. Ancak yurt dışı oylarda, AK Parti ve HDP en yüksek oyu alıyor. Dolayısıyla, HDP'nin yurt dışı oylarla barajı aşacağını öngörüyoruz, veriler bunu işaret ediyor."

BU OLURSA CUMHUR İTTİFAKI VEKİL SAYISI OLAY OLUR

HDP bu seçimde barajı aşamadığı taktirde Cumhur İttifakı 400 vekili de aşarak "anayasa değiştirecek çoğunluğa" ulaşabilir.

KONDA ANKETİ SONUÇLARI

Konda'nın anketinde AK Parti-MHP ittifakı (Cumhur İttifakı) yüzde 54 ile ilk turda kazanıyor. CHP, İYİ Parti ve SP'nin oylarının toplamı ise yüzde 31.5 oluyor.

SONAR ANKETİ İKİNCİ TUR DİYOR

Sonar anketine göre ise AK Parti yüzde 42.2, CHP 28.2, MHP 7.1 oy alıyor, HDP ise yüzde 10 alarak yüzde 9.2 olan İYİ Parti'yi geçiyor. Saadet Partisi yüzde 2.1, Vatan Partisi ise yüzde 0,5 oy alıyor. Bu sonuçlara göre Cumhur İttifakı yüzde 49.3, Millet İttifakı ise yüzde 39.5 oy oranına sahip oluyor ve seçim 2. tura kalıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...